Нови модерни за информация на пътниците в ще посрещат всички

...
Нови модерни за информация на пътниците в ще посрещат всички
Коментари Харесай

Спаси София: Табелите по новата метролиния - модерни и двуезични

Нови съвременни за информация на пасажерите в ще посрещат всички ползващи новата линия от на следващия ден, оповестиха от. Градските деятели демонстрираха новите схеми, табели и карти, които ще улесняват пасажерите в софийското метро. Според тях, водещо при създаването на новия Стандарт за образна информация в метрото, е бил пасажерът, като главната цел е да се даде унифицирана информация, която да им помогне за бързо, комфортно и елементарно насочване в града.

 С насипи или трудности ще борят наводненията в метрото? С насипи или трудности ще борят наводненията в метрото?
Две метростанции - на НДК и на България, в София към този момент имат с едно ходило повече. Целта му е да предотвратява наводненията в подстъпите...
Освен стартирането на третата, зелена линия на метрото, най-голямата смяна е появяването на четвърта линия на метрото – М4, която ще има жълт цвят. Сегашната дълга линия М2 условно се разделя на две, а задачата е улеснението на прекачванията и понижаване на паразитните пътувания. Директната връзка без прехвърляне сред Люлин, Обеля и Надежда остава до построяването на междинната станция Модерно предградие, когато линията ще се раздели и физически.

Градските деятели изясняват, че на всички нови станции на линия М3 е подложен цялостен асортимент на образните детайли. Поставени са карти на цялостната мрежа на градския превоз, а за облекчение на прекачванията и ориентацията, на станциите са ситуирани и подробни карти на регионите, като са нанесени и всички спирки, както и линиите на наземния превоз, които ги обслужват.

Новина е и номериране на изходите на станциите, а входовете са оборудвани с челни табели, съдържащи името на станцията, номера на изхода и метро линията, обслужваща станцията, както и карта на цялата метро мрежа и подробна карта на региона. В новите влакове пък пасажерите срещат схемите на цялата метро мрежа, а над вратите са сложени схемите на линия М3 и на цялата метро мрежа.
 Третата метролиния потегля идната седмица Третата метролиния потегля идната седмица
Третият лъч на метрото ще бъде публично открит идната седмица. В момента по линията се движат влакове за тест, чака се софиянци...

„ Новият образен стандарт е основан на най-хубавите, сполучливи и съвременни международни практики, само че получи и своя лична, софийска еднаквост. Табелите са контрастни, светли, елементарно четими и двуезични. Те дават съвременна и изчистена визия на нашето метро и способстват за лесната ориентировка на жителите и гостите на София. “ – споделя Гергин Борисов от Спаси София, който взе участие в създаването на новите табели. Той твърди, че следва подмяната на старите табели в настоящото метро, започвайки с трансферните – Седрика, НДК и СУ.

От Спаси София оповестяват и че са създадени и нови звукови известия на британски език, които ще улесняват пътуванията на чужденците и туристите в София. Съобщенията са направени от професионален радиоводещ, чийто майчин език е британският. Те са с прелестен мъжки глас, като новите гласови известия съдържат повече потребна информация за връзки с другите линии на метрото, летището и жп гарите в София. „ Надяваме да улесним всички и да сме създали пътуванията в метрото по-приятни. “ – споделят от гражданската организация.
 
 Третата линия на метрото ще бъде приключена през 2025 година Третата линия на метрото ще бъде приключена през 2025 година
През 2025 година ще бъде приключена третата линия на метрото с 21 нови метростанции. Това сподели за Радио „ Фокус “ шефът н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР