Нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса бяха обявени

...
Нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса бяха обявени
Коментари Харесай

Още мерки в Гърция - маските стават задължителни и на палубите

Нови ограничения за ограничение на разпространяването на ковид бяха оповестени от гръцкото държавно управление след изключителна видеоконферентна среща, управлявана от премиера Кириакос Мицотакис, свикана поради нараствания брой новозаразени през последните дни, заяви телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

На срещата е решено носенето на маски да стане наложително и в откритите пространства на борда на кораби и най-много фериботи от на следващия ден до 18 август. Остава отворена опцията за въвеждането на местни карантинни ограничения и ограничавания в питейните заведения и заведенията за хранене.

" За сериозни за разпространяването на ковид се считат трите почивни дни към 15 август - Успение Богородично ", съобщи министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас.

Мерките допълват рестриктивните мерки, които бяха признати от гръцкото държавно управление още в петък. С тях се вкарва наложително носене на маска в закрити пространства, в това число храмове , като се изключи заведенията за публично хранене. От условието са изключени хората с дихателни проблеми и децата под 3 години. До 15 август се приключват и визитите в домове за възрастни хора, лечебни заведения, бежански центрове и така нататък

От през днешния ден до 15 август се лимитира и броят на участниците в сватбени тържества, кръщенета и погребения до 100 души.

До 9 август се не разрешава престоят на правостоящи клиенти в нощни клубове, питейни заведения, кафенета и т.н. 

До 15 август остава в действие възбраната за въздушните и морските връзки с Турция, Албания и Северна Македония. До същата дата се удължава условието влизащите в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон/Кулата да показват негативен PCR-тест за ковид , изработен до 72 часа преди пътуването, както и същото условие за идващите по въздух от България, Румъния и Обединените арабски емирства. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР