Нови мерки за ограничаване на разпространението на чума по свинете

...
Нови мерки за ограничаване на разпространението на чума по свинете
Коментари Харесай

Нови мерки за ограничаване на свинската чума в Ямболско

Нови ограничения за ограничение на разпространяването на чума по свинете подхващат в Ямболска област. До края на месеца още веднъж ще се броят животните, отглеждани при домашни условия, ще се отстраняват микросметища и строителни боклуци.

Четири огнища на африканска чума са регистрирани при лов на диви свине на територията на региона. Обезпокоителното е, че те се намират в огромен периметър, в землища на отдалечени едно от друго обитаеми меса, уточни регионалният шеф Димитър Иванов:

" Затова приканвам всички ловни дружинки и ангажирани с действия в гората при намиране на умряло животно, неотложно да се уведомява Държавно горско стопанство и ветеринарите. "

В общините Тунджа, Стралджа, Болярово и Елхово има избрани и одобрени терени за загробване на животни. От община Ямбол към момента няма посочена подобаваща площадка. В района има пет промишлени свинекомплекса с над 32 000 животни./ БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР