Нови мерки срещу разпространението на коронавируса приеха в Гърция. Те

...
Нови мерки срещу разпространението на коронавируса приеха в Гърция. Те
Коментари Харесай

Нови ограничения заради коронавируса в Гърция

Нови ограничения против разпространяването на ковид одобриха в Гърция. Те бяха оповестени от заместник-министъра по гражданската отбрана Никос Хардалиас на изключителна конференция довечера.
От 16 август пасажерите, които влизат в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Какавя на границата с Албания, ще бъдат слагане под наложителна 7-дневна карантина. От на следващия ден се не разрешава прекосяването на граничния пункт от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта, с цел да бъдат обезпечени целенасочени инспекции, а от понеделник на пункта ще бъде открит непрекъснат екип за тестване на пасажерите. До 31 август се удължава ограничаването на броя на присъстващите на публични мероприятия, сватби, кръщенета и погребения до 100 души, прецизира още 24 часа.
Интензивни инспекции ще бъдат осъществени в предприятията от хранителната индустрия. Според степента на епидемиологичния риск ще има опция за локално ограничение на работното време на увеселителните заведения. Хардалиас посочи, че макар нарастването на случаите към този момент няма значителен напън върху системата на опазването на здравето. На 2 август пациентите с COVID-19 в интензивните отделения са били 13, до момента в който на 2 май са били 44, а на 2 април - 81.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР