Нови мерки срещу издаването на фалшиви ТЕЛК-решения. Здравното министерство предлага

...
Нови мерки срещу издаването на фалшиви ТЕЛК-решения. Здравното министерство предлага
Коментари Харесай

Нови мерки срещу фалшивите решения от ТЕЛК

Нови ограничения против издаването на подправени ТЕЛК-решения. Здравното министерство предлага в тях да се вписва кодът по интернационалната подредба на заболяванията. Чрез него може да се наблюдава по кое време е сложена диагнозата и какви изледвания са правени, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Кодът по интернационалната подредба на заболяванията се вписва във всички медицински документи. Предвижда се да стане наложителен и за решенията на ТЕЛК.

Д-р Цветолюба Генкова - шеф на отдел в Дирекция " Медицински действия ", Министерство на здравеопазването: Може да се наблюдава това лице с тази диагноза какви проучвания е имало във времето, по какъв начин е потвърдено, че това заболяване съществува освен това лице.
За да употребяват кода, ТЕЛК и НЕЛК ще имат връзка със системата на Здравната каса. Предвижда се и смяна в разпоредбите за установяване на степен на увреждане при хора с голям брой болести. Сега те се регистрират единствено, в случай че водещото е 80, а съпътстващите 50%

Д-р Цветолюба Генкова - шеф на отдел в Дирекция " Медицински действия ", Министерство на здравеопазването: Сега в действителност, този предел се смъква на 50%.
Така в случай че човек има повече от 2 болести, които носят над 50%, към водещото ще се прибавят 20% от сбора на съпътстващите болести.

Д-р Цветолюба Генкова - шеф на отдел в Дирекция " Медицински действия ", Министерство на здравеопазването: Една не дребна част от хората, които имат повече от едно увреждане ще получат по-голям размер на обществена облага.
Весела Одаджиева - НГИ " Системата ни убива всички ": Няма да реши въпроса на доста от хората с множествени увреждания, които нямат две болести с 50 и над 50%. Тук спадат хората с аутизъм, със Синдром на Даун.
Васил Долапчиев - ръководител на Съюза на слепите в България: Със сигурност ще има пострадали. Те ще бъдат доста по-малко.
Ако измененията се одобряват, хората, които се усещат ощетени от сегашните правила, ще могат да се явят на ТЕЛК по новите.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР