Нови масивни пейки и кашпи обогатиха мини парковото пространство, обособено

...
Нови масивни пейки и кашпи обогатиха мини парковото пространство, обособено
Коментари Харесай

Нови пейки и саксии вече допълват пространството при паметника на Христо Ботев в центъра на Велико Търново

Нови солидни пейки и кашпи обогатиха мини парковото пространство, обособено край паметника на Христо Ботев в центъра на Велико Търново.

Белите декоративни паркови детайли, които се вписват хармонично в средата, са закупени с персонални средства и дарени на Велико Търново от претендентите за общински съветници в листата на Политическа партия ГЕРБ, която е с номер 43 в бюлетината, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.



В петък заран, част от претендентите участваха в разтоварването и монтажа на кашпите и солидните 400-килограмови пейки, които са направени от висококачествена устойчива на атмосферни условия шлайфана мозайка.



Бюст-паметникът на Христо Ботев бе открит на 2 юни 2019 година Проектът за градското пространство е подаяние от арх. Драгомир Йосифов, който също е претендент за общински консултант от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, а самият бюст на поета, близо половин век се съхраняваше в НВУ. Идеята паметникът на Ботев да бъде инсталиран още веднъж в центъра на Велико Търново е на предприемчив комитет на интелектуалци от остарялата столица.

Видът на новата паркова мебел задоволява изцяло архитектурно-художествения размер на пространството, изясни арх. Драгомир Йосифов.



Предстои в саксиите да бъдат сложени цветя, като това ще приключи типа на мястото за отдих и отмора, оформило се край паметника на Христо Ботев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР