Нови лавини, паднали на популярен маршрут за алпинисти в Непал,

...
Нови лавини, паднали на популярен маршрут за алпинисти в Непал,
Коментари Харесай

Нови лавини спряха издирването на южнокорейските алпинисти и непалските им водачи

Нови лавини, паднали на известен маршрут за алпинисти в Непал, принудиха спасителите да прекратят издирването на четирима южнокорейски алпинисти и тримата им непалски водачи, за които се допуска, че са били затрупани от лавина, съобщи Асошиейтед прес.

Близо 200 катерачи са били избавени от други елементи на същия маршрут и откарани с хеликоптери на несъмнено място през уикенда, заяви представителката на министерството на туризма Меера Ачаря.

Тя посочи, че поради новите, по-малки лавини, достъпът до региона, където последно са били видени изчезналите алпинисти, е станал рисков.
Подготвя се втора задача за издирването на четиримата южнокорейци и тримата им непалски водачи, само че тя ще бъде обновена, когато лавините спрат, добави Българска телеграфна агенция.

Както през вчерашния ден оповестихме, лавина падна на известен маршрут в планините на Непал. Изчезнали са четирима южнокорейци и тримата им непалски водачи. Спасителите са съумели да извадят и да изтеглят с хеликоптер трийсет туристи, озовали се в клопката на снежна маса. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР