Нови лабораторни изследвания на учените установиха, че плодовете от хинап,

...
Нови лабораторни изследвания на учените установиха, че плодовете от хинап,
Коментари Харесай

Експерти доказаха: Тази модерна суперхрана убива раковите клетки!

Нови лабораторни проучвания на учените откриха, че плодовете от хинап, идващи от Азия, убиват раковите кафези.

Хинапът е известен в България и като жожоба, финап, барбарошка, джинджер, дзиндзифка или китайска фурма и се категоризира като една от най-модерните суперхрани заради богатите си субстанции, написа Zdrave.to.

Плодовете на хинапа имат свойството да убиват раковите кафези на белия дроб, гърдата и простатата, сочат данни от изследване, оповестено в списанието Food & Function.

Те предизвикват " вътрешен стрес " на туморите, съгласно откриватели от Кралското общество по химия. Резултатите са публикувани след голям брой опити в лаборатории.

Ето за какво не е потвърдено, че потреблението на тези плодовете помогне при лекуването на рак. В китайската медицина обаче те се употребяват при бодърствуване, загуба на вкус и диария. 

Изследователите считат, че екстрактите от плода на хинап могат да се употребяват при лекуване на рак в обичайна китайска медицина.

Те са на мнение обаче, че са нужни спомагателни изследвания, с цел да се дефинира по какъв начин съставките му задействат гибелта на раковите кафези.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР