Нови карантини в Европа може да бъдат избегнати, в това

...
Нови карантини в Европа може да бъдат избегнати, в това
Коментари Харесай

СЗО-Европа: Ако 95% от хората носят маска, карантините може да бъдат избегнати

Нови карантини в Европа може да бъдат избегнати, включително посредством съвсем навсякъде носене на маска, съобщи през днешния ден ръководителят на европейското поделение на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клюге, представен от Ройтерс.

" Карантините може да бъдат избегнати. Държа на позицията си, че карантините и изолациите са мярка, до която би трябвало да се прибягва единствено в краен случай. Ако 95 % от хората носят маска, то карантините няма да са нужни ", съобщи той.

Според Клюге началните учебни заведения би трябвало да останат отворени. Децата и юношите не провокират разпространяване на новия ковид, аргументира се той и добави, че затварянето на учебните заведения не е ефикасно.

Същевременно ръководителят на средиземноморския клон на СЗО Ахмед ал Мандари предизвести, че единственият метод да се избегне всеобща гибел от новия ковид в близкоизточните страни е те бързо да затегнат рестрикциите и да подхващат превантивни ограничения, съобщи Асошиейтед прес.

В района с ковид са се заразили 3,6 милиона души, над 76 хиляди от които са умряли. Повече от 60 % от новите случаи през последната седмица са били обявени от Иран плюс Йордания и Мароко. Броят на новозаразените се усилва също в Ливан и Пакистан, заяви представителят на СЗО на конференция в Кайро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР