Нови кадри бяха публикувани от нощта на скандалната акция в

...
Нови кадри бяха публикувани от нощта на скандалната акция в
Коментари Харесай

Събличахме се пред 400 човека, а след това писахме, че нямаме възражения

Нови фрагменти бяха оповестени от нощта на скандалната акция в пловдивската дискотека Bushido. Те демонстрират по какъв начин един от клиентите си разменя реплики с служителите на реда и си съблича тениската в центъра на заведението. Хората описват за акцията, при която в продължение на близо 6 часа органите на реда са ги карали да се събличат голи, с цел да ревизират за опиати.

Част от клиентите описаха, че в общите елементи на тоалетните, също са били събличани голи до боксерки.

„ Бяхме се наредили на една опашка, която вървеше доста постепенно – може би към 6-7 минути на човек. Като пристигна нашият ред, пред стаята имаше служител на реда, който ревизираше документи. Влязохме в тоалетните, а служителите на реда ни накараха да се съблечем по боксерки. Имало е и хора, които са карани да се събличат чисто голи. Опипаха дали имам нещо по панталона, изкараха ми всичко от джобовете, ревизираха ми портмонето, а по-късно ме накараха да напиша на едно листче „ Нямам възражения “ “, описаха Георги Калиферов и Александър Пехливанов пред БТВ.

„ Разбира се, че имах възражения. Бяха 400 индивида, пред които се събличахме. За да отидеш до тоалетната, трябваше да бъдеш обискиран “, сподели клиент на заведението в нощта на обиска. Георги Калиферов и Александър Пехливанов обявиха, че ще търсят правата си и ще подадат тъжба.

Младежите настояват, че никой не им е обяснил защо е полицейската акция, и се усещат унижени.

„ Четири буса стопираха начело, влязоха, без да ни дават пояснения, накараха ни да спрем музиката. Светнаха лампите и стартира всичко, за което описват хората. Започнаха обиски, клякания. Служителите също бяха тествани. Всички се оплакват и никой не смята за обикновено случилото се “, уточни шефът на заведението.

Той добави, че от Българската асоциацията на заведенията провеждат развой в Пловдив пред полицейското ръководство, който ще се състои в петък от 11:30 часа.

Преди два месеца сходен случай има и в друго заведение.

„ При акция на Второ районно ръководство в Пловдив тогава още веднъж всички са събличани до голо. Така споделят моите клиенти. Били са карани да се разкрачват и да клякат. Това е оронване на тяхното достолепие “, разяснява Пламен Бонев, юрист на тествана жена.

„ Действията на полицията са незаконосъобразни. Няма арестувано лице, няма данни за рискови субстанции у него и никой не е заловен на място на престъпление или местопрестъпление. Полицията изрично е нарушила пълномощията си. Ако откажете обаче да се съблечете, за жал евентуално ще ви задържат “, уточни още той.

От полицията декларират, че при двете акции са открити наркотични субстанции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР