Нови жилища се издигат най-бързо в застрашени от наводнения места

...
Нови жилища се издигат най-бързо в застрашени от наводнения места
Коментари Харесай

Американците масово строят нови къщи в райони, застрашени от наводнения

Нови жилища се издигат най-бързо в застрашени от наводнения места на няколко американски щата, без значение от предизвестията, че световното стопляне прави по-опасно да се живее в такива региони. Това предизвести неправителствената организация с идеална цел Climate Central, която главно се занимава с разпространение и разпространение на научни данни за измененията в климата.

" Очевидно е привлекателно да живееш край вода ", споделя за Фондация " Томпсън Ройтерс " Бен Строс, началник на проучването, съдържащо тези предизвестия. В него се твърди още, че новото строителство процъфтява на рискови места (в съпоставяне с това на сигурни терени) в една трета от щатите, граничещи с океан и с риск от 10% във всяка от годините до 2050 година океанът да залее крайбрежни зони.

В Кънектикът, да вземем за пример, сред 2010 и 2017 година жилищни обекти, оценени на 880 милиона $, са се вдигали три пъти по-бързо в податливите на наводняване места, в сравнение с предпазените. Ню Джърси - различен от рисковите щати - е първенец по издигане на жилища в зони с висок риск - към 4500 нови здания за 4.6 милиарда $ за същия интервал.

Законът в Съединени американски щати не не разрешава строителство на терени, за които прогнози са посочили заплаха от наводняване един път на 100 години. Условието е да са приложени регулациите за понижаване на риска и притежателите да са си създали застраховка против наводнение. През 2015 година в такива региони в Съединени американски щати са живеели към 5% от популацията, демонстрира отчет от 2017 година на нюйоркския Център " Фърам " (New York University`s Furman Center)

Строс споделя за " Ройтерс ", че в този момент откривателите се концентрират върху по-рискови места - такива с заплаха да бъдат наводнявани един път всяко десетилетие до 2050 година Целта е да се дадат практични препоръки на притежатели, търсещи ипотечни заеми. " Може да си купиш парцел, който в никакъв случай или доста рядко е бил наводняван, само че към края на периода на ипотечния заем наводненията може да се случват всяка година, тъй като равнището на международния океан се повишава. " Това, несъмнено, би нанесло вреди и би намалило цената на парцела, ще отслаби инфраструктурата, колите в гаража ще ръждясват, в постройката ще има плесен.

Други щати, в които отчетът показва разликата в строителството сред застрашени и рискови зони, са Роуд Айлънд, Делауеър, Мейн, Мисисипи, Ню Хемпшир и Южна Каролина - все места по атлантическия бряг.

База данни за парцелите на компанията Zillow е комбинирана с планирани модели на повишение на морското ниво при умерено понижаване на парниковите газове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР