Нови изследвания показват, че северният магнитен полюс на нашата планета

...
Нови изследвания показват, че северният магнитен полюс на нашата планета
Коментари Харесай

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

Нови проучвания демонстрират, че северният магнитен полюс на нашата планета се мести изненадващо бързо в посока на Русия и по-специално към Сибир, оповестява научният вестник Nature. Изследователите означават, че магнитният полюс се измества по непредвидим метод, само че сега се движи в отклоняване от канадската част на Арктика към Сибир.

#RUSSIA WEAPONIZED INNER EARTH TO CONQUER THE NORTH POLE!

"Earth’s north magnetic pole has been skittering away from Canada and towards #Siberia, driven by liquid iron sloshing within the planet’s core. "
https://t.co/wDRjc3BozM

— Mats ☮ Nilsson (@mazzenilsson) 11 януари 2019 година

Северният магнитен полюс се движи толкоз бързо към Русия, че откривателите ще би трябвало да създадат промени в магнитния модел, който по-късно ще се употребява от разнообразни навигационни системи. В противоположен случай са вероятни неточности. Най-застрашени от внезапните промени в местоположението на северният магнитен полюс са някои военни системи за прицелване, разнообразни типове електроника, GPS, ГЛОНАСС и останалите системи за световно позициониране.

Проблемът, който породи, е обвързван както с придвижването на полюса, по този начин и с вътрешните промени на планетата Земя. Течността вътре в сърцевината на Земята е генератор на огромна част от магнитното поле, което може да се трансформира при смяна на дълбоките потоци навътре в нашето железно ядро.

Подобни промени в магнитното поле над Южна Америка през 2016 година доведоха до появяването на огромна аномална зона, която съумя да повреди някои изкуствени спътници.

Учените споделят, че Земята скоро би трябвало да смени своите полюси, като по време на този развой са вероятни аномалии и намаляване на магнитното поле. Никой обаче не може да каже по кое време тъкмо ще стартира този развой. Учените обаче са единомислещи, че промяната на полюсите не става внезапно и може да продължи стотици години.

Смяната на полюсите ще докара преди всичко до редица проблеми със спътниците в ниски орбити, които ще се окажат незащитени от слънчевия вятър от заредени частици. На процедура планетата ще се окаже изправена пред слънчевите магнитни стихии без да е защитавана от магнитното си поле. Според по-апокалиптичните прогнози е допустимо планетата да загуби към 5% от своя О2, чийто частици ще бъдат издухани от слънчевия вятър.

Геоложките записи обаче демонстрират, че ранните хора са претърпели една промяна на полюсите, а животът на земята е преживявал без проблем стотици смени на магнитния юг и магнитния север.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР