Нови изследвания показват, че не само можете да подобрите здравето

...
Нови изследвания показват, че не само можете да подобрите здравето
Коментари Харесай

Яжте тези 8 храни всеки ден и няма да хванете рак

Нови проучвания демонстрират, че освен можете да подобрите здравето си с храната, само че и да предотвратите някои болести. Има редица храни, които имат противоракови резултати. Като ги включите в ежедневната си диета, можете да се предпазите от това заболяване.

Суров чесън

Заедно със зеленчуци като лук, праз и леворда, чесънът съдържа антиоксиданти като алицин. Доказано е, че алицинът отстранява свободните радикали от тялото ви. Той също по този начин усъвършенства имунитета, богат е на хранителни субстанции, намалява кръвното налягане и равнищата на холестерола, усъвършенства мозъчната интензивност и е натурален детоксикатор. Ситно нарежете или смажете чесъна, оставете го за известно време и по-късно го използвайте в обичаните си ястия.

Броколи

Този зарзават е родственик на марулята, карфиола и елементарното зеле. Броколите съдържа фитохимикали и антиоксиданти, глюкорафанин и индол-3-карбинол, за които е потвърдено, че понижават риска от рак на шийката на матката, рак на гърдата, стомаха и простатата. Броколите имат естествено противовъзпалително деяние, имат позитивен резултат върху здравето на костите и сърцето. В допълнение, броколите са нискокалоричен артикул, който може да бъде отлично допълнение към здравословното хранене. Тъй като фитохимикалите се унищожават от топлота, е по-добре да се консумирате броколите сурови или леко задушени.

Зелен чай

Съдържащото се в зеления чай катехиново вещество прави този артикул един от най-хубавите в битката с рака. Многобройни изследвания демонстрират, че тази напитка свива тумора и предотвратява развиването на нови ракови кафези. Повечето специалисти оферират зелен чай като профилактика против рака. Допълнително преимущество на тази напитка е, че понижава риска от сърдечно-съдови болести, понижава равнището на неприятния холестерол и покачва равнището на положителния, както и възстановява кръвното налягане.

Ягоди

Учените са разкрили, че ягодите забавят растежа на раковите кафези, защищават от сърдечно-съдови болести, понижават възпалението, предотвратяват загубата на паметта и оказват помощ на тялото да изгаря повече мазнини. Ягоди и други тъмни плодове: малини, боровинки, горски плодове, годжи плодове би трябвало да станат неразделна част от вашата диета.

Спанак

Независимо от обстоятелството, че този зарзават съдържа доста малко калории, той може да насити тялото ви с витамини, минерали, омега-3 мастни киселини, които тялото ви би трябвало да действа вярно. Спанакът съдържа субстанции, наречени флавоноиди, които всмукват свободните радикали и ги отстраняват от тялото. Също по този начин той е богат на фолиева киселина и фибри, която съгласно лекарите са нужни за попречване на рак.

Домати

Ликопенът - антиоксидант, който придава на доматите червен цвят, е мощен антиоксидант с противоракови свойства. Той също по този начин понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести и е естествено противовъзпалително средство. Тайната на оптималната изгода от доматите се крие в тяхната подготовка. Ликопенът се освобождава при топлинна обработка. Също по този начин е значимо да се знае, че наличието на ликопен в консервирани зеленчуци е по-високо, в сравнение с в пресните.

Моркови

Този зарзават е богат на бета-каротин, антиоксидант, който предотвратява разрушаването на клетките и забавя растежа на раковите кафези. Морковите съдържат falkarinol и falkaridiol - естествени растителни пестициди, които съгласно лекарите се борят с рака. Също по този начин, морковите са потребни за очите, кожата и са детоксикиращ сътрудник.

Водорасли Уакаме

Водораслите Уакаме са известни със способността си да предотвратяват развиването на рак на гърдата. При едно изследване, анализиращо питателните данни на хора от 66 страни е открита връзка сред хората, които постоянно употребяват тези водорасли и намаляването на рака на гърдата.

Има огромен брой храни, които се борят с рака, чиито свойства към момента не са изцяло проучени, само че противораковите свойства на изброените нагоре артикули към този момент са потвърдени.

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР