Нови изследвания показват, че големите компании, които увеличават бюджета си

...
Нови изследвания показват, че големите компании, които увеличават бюджета си
Коментари Харесай

Защо големите иновативни компании страдат от изтичане на мозъци?

Нови проучвания демонстрират, че огромните компании, които усилват бюджета си за научноизследователска и развойна активност, постоянно вместо огромна изгода получават унищожителен резултат.

Много от техните най-хубави чиновници напущат да стартират нов собствен бизнес, като вземат новите хрумвания с тях, вместо да останат във водеща иновационна компания. Всъщност, те не желаят да дават концепциите си на огромна компания, която ще ги има и ще получава облаги от тях.

Защо да работите в огромна корпорация, когато можете да създадете лична компания въз основа на вашите лични хрумвания?

" 100% вътрешно нарастване на разноските за научноизследователска и развойна активност води до нарастване с 8.4% на напусналите и насочили се към лично предприемачество чиновници ", твърди изследване на професор Таня Бабина от Колумбийския университет и Сабрина Хауъл, учител по финанси от бизнес колежа при Нюйоркския университет.

Загубата на чиновници за започващи компании " тъмната страна на научноизследователската и развойна активност, пишат те, отбелязвайки, че " резултатът също по този начин отразява хрумвания или навици, които са неприятно допълнение към активите на компанията. "

Проучването се основава на корпоративни документи и по-специално на изключителния достъп, който учените са получили до данните на Бюрото по броене на популацията на Съединени американски щати от 1990 година до 2008 година. Тези данни демонстрират кой, къде и по кое време е работил, по кое време и къде е напуснал, какъв брой е спечелил. Анализът се отнася до каузи на чиновниците на фирмите, които " изчезват и влизат в първите пет други положителни компании, основани в границите на три години. "

Заключението на специалистите е: приключването на мозъци от огромна компания генерира хиляди нови предприятия. Тези стартъпи постоянно са на високо равнище, въпреки и рискови. Голяма е вероятността нововъзникващите предприятия, основани от приключване на мозъци, да бъдат акционерни, да оферират по-високи заплати и е по-вероятно да им бъде обезпечен рисков капитал. Висока е степента на риска тези фирмите в региона на високите технологии или да се провалят, или да бъдат погълнати. Другите по-малки предприятия рискуват по-малко.

Ефектът наподобява се дължи на рисковите хрумвания, които са нови за света, а не на бизнес от вида Main Street (в смисъл " на основната улица " ), заключават създателите на проучването. С други думи, чиновниците не изоставят огромните проучвателен и развойни компании, с цел да отварят пицарии или магазини за домашен уреди. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР