Нови изискванията за стадионите, прие окончателно парламентът на второ четене

...
Нови изискванията за стадионите, прие окончателно парламентът на второ четене
Коментари Харесай

Решено: Изискванията за стадионите ще важат само за международни мачове

Нови условията за стадионите, одобри дефинитивно Народното събрание на второ четене с промени в Закона за запазване на публичния ред при спортни мероприятия.
Текстовете бяха доста смекчени сред първо и второ четене и по този начин по-стриктните условия за спортните уреди ще важат единствено за интернационалните мачове.
За да се организират такива на даден стадион всички седалки ще би трябвало да са самостоятелни и номерирани, направени от нечуплив, огнеопорен материал.
Освен това трибуните ще би трябвало да са закрепени към носеща основа, а не към тръбни структури и скелета.
За националните спортни мероприятия оборудванията ще би трябвало да дават отговор на условията на съответната лицензирана спортна асоциация, съгласувани с Министерство на вътрешните работи.
Обсъждания
Севим Али от Движение за права и свободи беше безапелационен, че новите ограничения би трябвало да останат единствено за интернационалните спортни събития.
За новите правила за спортните уреди ще следи комисия, назначавана от регионалния шеф на съответната област, в която се намира стадиона.
От Българска социалистическа партия желаеха това да става под юрисдикцията на спортния министър, само че вносителите отхвърлиха с претекст, че в доста от случаите министерството е притежател.
Областните шефове имат един месец, след влизането в действие на закона, с цел да дефинират състава на комисиите.
Припомнете си какви бяха първичните промени след първо четене в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР