Нови изисквания за социалните мрежи с повече от 1 млн.

...
Нови изисквания за социалните мрежи с повече от 1 млн.
Коментари Харесай

Турция мисли върху сериозни мерки срещу социалните мрежи

Нови условия за обществените мрежи с повече от 1 млн. консуматори на ден предлага Партията на справедливостта и развиването в Турция. Ръководената от президента Реджеп Ердоган групировка аргументира законопроекта поради неуспеха на обществените платформи да подхващат съответни ограничения в битката с противозаконните залагания, половото принуждение и тероризма, съобщи bTV.
Изискването обществените мрежи да назначават локален представител в Турция е главно измежду предложенията. В случай, че компании като Twitter, YouTube и Фейсбук откажат да съблюдават новите условия, управляващите могат да наложат санкции или да лимитират интернет потенциала им с 90%. Последното би означавало неосъществим достъп до платформите.
Предложените нови закони бяха посрещнати със мощна съпротива от самостоятелни публицисти, бранители на свободата на словото и юристи, написа още The Financial Times.
„ Ако законопроектът мине, законовата инфраструктура ще ускори опитите на ръководещата партия да заглуши и потисне гласовете на онлайн рецензията, в това число на публицисти, които към този момент са под непрекъснати офанзиви за техни изявления в обществените мрежи ”, показва Международният институт на печата със седалище във Виена.
Турският президент неотдавна изиска „ аморалните “ платформи да бъдат или неразрешени, или следени. Това пристигна в отговор на персонални офанзиви в постове в Twitter против щерка му и нейния брачен партньор след раждането на четвъртото им дете.
Това е следващо деяние на Ердоган към забележителен надзор над медиите, което този път е ориентирано към обществените мрежи. Хиляди хора са задържани всяка година поради изявления в обществените мрежи, а южната ни съседка постоянно е първа в листата на Twitter за най-вече запитвания за унищожаване на наличие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР