Нови инвестиции в спортната инфраструктура предвижда управленската програма на ГЕРБ

...
Нови инвестиции в спортната инфраструктура предвижда управленската програма на ГЕРБ
Коментари Харесай

Мартин Байчев: Инвестициите в спортната инфраструктура ще продължат

 Нови вложения в спортната инфраструктура планува управническата стратегия на ГЕРБ за идващия мандат. Ще продължим да работим за развиване на изискванията за всеобщ спорт и за модернизиране на базите, където се приготвят варненските състезатели.

Това разяснява претендентът на ГЕРБ за общински консултант Мартин Байчев, който през миналия мандат оглавява комисията " Младежки действия и спорт " към Общинския съвет.

" Създавайки прелестна среда за физическа интензивност, подтикваме младежите да спортуват, а резултатът напълно не се мери единствено в спортни победи, а и допълнително здраве ", стимулира се Байчев и напомни, че с изключение на построените 10, продължава работата по нови 18 спортни площадки в учебни заведения и други 12 в детски градини.

" В годината, когато Варна е Европейски град на спорта, на мястото на съществуващия, само че нефункциониращ стадион в регион " Владислав Варненчик " се построява многофункционален състезателен комплекс.

Парк със спортни уреди се строи във " Виница ", а на ул. " Студентска " се обособява комплекс за разнообразни типове всеобщ спорт. Амбицията ни е да разтеглим базата за детско-юношеските школи по футбол, както и за аматьорския футбол, да се построи нова инфраструктура за присъщите на морската столица водни спортове, както и да се покрие басейн " Приморски ". Предвиждаме и скейтпарк, който да се създаде взаимно с феновете на рисковите спортове ", посочи Байчев.

По думите му спортните клубове, които общината годишно е подпомагала финансово, са над 70. " Разпределението на сумата от 450 000 лева се основава на ясни правила, според Наредбата за финансово подкрепяне на спортни клубове. Средства се отпускат и за спортните начинания на ветерани, на хора с увреждания, а също и на възпитаници и студенти.

Варна се гордее с положителни състезатели, има огромни обичаи в редица спортове и те заслужават общинска поддръжка ", безапелационен бе Байчев и напомни, че с решение на Общинския съвет се постави завършек на дългогодишната борба на почитателите на футболния " Спартак 1918 " за базата на клуба.

" Надявам се, че с успехите си на реновирания стадион тимът ще донесе доста наслада на публиката и ще върви решително напред ", добави претендентът за общински консултант.

Като ръководител на комисията по юношески действия и спорт към Общински съвет през миналия мандат той съобщи, че младежите са във фокуса на общинските начинания. " Със своите шест университета морската столица е длъжна да подтиква младежките политики. Програма " Младежки действия " поредно подкрепя юношески планове и доброволчески акции и развива партньорството с неправителствения бранш. 177 начинания извършиха 2017-а – годината, в която Варна бе Европейска младежка столица с акцент върху обществените нововъведения и общественото предприемачество ", напомни Байчев.

Той регистрира като жест на поддръжка за младежите и решението от последната сесия на локалния парламент, когато бяха признати нови условия за пътешестване в градския превоз. " Срещу 15 лева на месец студенти и възпитаници към този момент могат да употребяват всички линии в града ", посочи Мартин Байчев.

Сред целите на Варна, които откриват нови вероятности пред младежите, той открои и развиването на удобни условия за IT и аутсорсинг бизнеса. " Компании от тази сфера откриха през последните години офиси в града ни с наклонност да се разрастват и да оферират отлични благоприятни условия за професионална реализация на младежите още от студентската пейка ", заключи Байчев, който има сполучлив частен бизнес и е претендент в листата на ГЕРБ за общински съветници с номер 43 в бюлетината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР