Нови хотели никнат като гъби в Сапарева баня, съобщава struma.bg.

...
Нови хотели никнат като гъби в Сапарева баня, съобщава struma.bg.
Коментари Харесай

Нови хотели никнат като гъби в Сапарева баня

Нови хотели никнат като гъби в Сапарева баня, оповестява struma.bg.

Йордан Здравков, който дълги години е живял и работил в чужбина, влага част от спестяванията си в дребен хотел, който подвига върху парцела, където беше инсталиран кантарът на някогашния Административнопроцесуален кодекс. Първоначалната му концепция била да построи автосервиз, издигнал градежа до плоча, само че внезапно трансформирал желанието си, сринал всичко до основи и почнал отначало. В момента към този момент са издигнати част от етажите на бъдещия хотел.

На 50 м от парцела на Й. Здравков някогашният притежател на транспортна компания Георги Митин, който сега е притежател на пункт за годишни механически прегледи, е построил дребен хотел на три етажа, постройката сграбчва вниманието с забавна архитектура. Прозорците и вратите са като арки, а основният вход е с големи порти като на храм.

„ Само за 4 година броят на хотелите и къщите за посетители се е нараснал двойно, от 60 през 2015 година на 120 през 2019 г.”, заяви кметът на община Сапарева баня Калин Гелев преди време. Голяма част от туристическите обекти са получили позволение от Общинския съвет да употребяват минерална вода за спа. От отдел “Туризъм” в община Сапарева баня оповестиха, че през 2019 година над 50 000 туристи са посетили курортното градче.

Част от тях са останали да спят в туристическите обекти в града, други са направили туристически преходи, без да отсядат в хотели или къщи за посетители.

В общинската хазна за 2019 година са влезнали 43 000 лева от туристически налог от притежателите на хотели и къщи за посетители. Преди време кметът на общината Калин Гелев се оплака, че притежатели на хотели крият броя на клиентите, като не ги записват в книгите за посетители. При инспекции настояват, че откритите лица в туристическия обект са родственици на притежателите, а не клиенти.

В същото време Общинският съвет направи доста отстъпки за хотелиерите, понижи им такса битови боклуци, преди към две години им бяха опростени лихвите по неплатени налози и такси за да има по-голяма събираемост на отговорностите на хотелиерите. Наскоро кметът К. Гелев заяви пред “Струма”, че притежатели на хотели дължат на общинската хазна за налози и такси петцифрени цифри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР