Нови, хармонизирани с европейската практика, задължителни стандарти за качествено административно

...
Нови, хармонизирани с европейската практика, задължителни стандарти за качествено административно
Коментари Харесай

МС готви задължителни стандарти за административно обслужване

Нови, хармонизирани с европейската процедура, наложителни стандарти за качествено административно обслужване на жителите и бизнеса се създават в границите на план с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет.
Стандартите включват местонахождение на звеното за административно обслужване, обезпечаване на паркинг за достъп, система за ръководство на чакащи клиенти, наложителен брой на гишетата, отдалечено обслужване на консуматори със характерни потребности, стандарт за даване на указателна информация за предоставяните услуги и за понижаване на броя на изискваните от потребителите документи. Сред задачите на плана е модернизирането на каналите за проучване на удовлетвореността на потребителите и пилотно основаване на обновена Харта на клиента.

Министерски съвет през днешния ден ще показа резултатите от извършеното досега наблюдаване по метода „ скришен клиент “ за даването на 15 услуги в 13 общини, регионални и общински администрации, оповестява БГНЕС.

Фокусът е върху постоянно предоставяни услуги, за които в решенията на държавното управление са планувани дейности за понижаване на административната тежест – издаване на шофьорско удостоверение, винетни стикери, разпределяне на еднократна помощ при раждане на дете, издаване на картографски и кадастрални скици, удостоверения за характерността на земеделската земя, на виза за планиране, легализация с APOSTILLE на документи, издадени от кметове и общински администрации.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР