Нови групи бежанци започнаха да бягат от Донбас. В по-големите

...
Нови групи бежанци започнаха да бягат от Донбас. В по-големите
Коментари Харесай

Нова бежанска вълна от Донбас иде към Европа

Нови групи бежанци започнаха да бягат от Донбас. В по-големите градове, до които се доближават бойните дейности, провеждат евакуация. Хората изоставят домовете си и бягат заради идните опустошения, съобщи

Под непрестанния писък на сирени за заплаха от бомбардировка, поданици на Славянск бягат от града. Руската войска към този момент е напълно близо и животът на популацията е в заплаха. Градът, както и прилежащият Краматорск, са съществени цели за окупационната войска. Както се видя в Мариупол, Изюм, Северодонецк и десетки други обитаеми места - това значи цялостна съсипия от оръдеен огън, бомбардировки и ракетни обстрели.

На фронта бойните дейности вървят в същата тенденция, както през последната седмица. Руснаците напредват по-уверено, откакто пробиха украинската отбрана край град Попасна. Президентът Володимир Зеленски още веднъж назова обстановката доста тежка, само че се опита да изпрати на армията и окуражително обръщение.

„ Ситуацията е извънредно тежка. Но нашата защита се държи. Изключително признателен съм на всеки от тях. Всеки ден работим, с цел да подсилим защитата. Всеки ден се доближава моментът, в който нашата войска ще задмине окупаторите - софтуерно и по огнева мощност ”, акцентира украинският държавен глава.

На този декор в Русия подвигнаха възрастовото ограничаване за доброволци за войната. Досега се търсеха хора сред 18 и 40 години. Вече може да се записват и по-възрастни. Западни разузнавания разясняват, че дружно с неща, като изпращането на остарелите танкове Т-62 на фронта, тези ходове на Кремъл издават проблеми с намирането на хора и техника за продължаващата война.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР