Нови градушки, порои и гръмотевици се очакват днес през час

...
Нови градушки, порои и гръмотевици се очакват днес през час
Коментари Харесай

Бури през час в половин България в неделя, новата седмица идва с температури до 30 градуса

Нови градушки, порои и гръмотевици се чакат през днешния ден през час в Западна България, предизвестиха синоптиците. Според прогнозата черните облаци ще обзет западната и централната елементи от България следобяд.

След 15 часа в неделя се чакат и нови порои. В централната част на страната те започнаха от нощес. Около 17 ч същински потоп заля Баня, Карловско. В продължение на 15 минути общината безусловно бе пометена от ураганен вятър, проливен дъжд, подправен с градушка. Има десетки наводнени къщи, съборени дървета и улици, превърнати в реки, написа " Стандарт ".

Дъждовете над страната последователно ще стопират и през новата седмица температурите тук-там ще доближат до 30 градуса. Заради интензивните превалявания в събота тук-там имаше наводнения.

В понеделник и вторник времето ще е най-вече слънчево. В часовете към и след обяд над планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са сред 25° и 30°.

В сряда повече слънчеви часове ще има над Източна България. Над Западна и Централна ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще е до сдържан, от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра – към 12°.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР