Нови фактори ще влияят съществено на индексирането на сайтоветеРезултатите от

...
Нови фактори ще влияят съществено на индексирането на сайтоветеРезултатите от
Коментари Харесай

Предстоят сериозни промени в Google търсенето

Нови фактори ще въздействат значително на индексирането на уеб страниците

Резултатите от търсене в Гугъл ще се издават по нов логаритъм след към година
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл разгласи нов алгоритъ м, който ще се употребява в бъдеще в най-популярната търсеща машина. Нови фактори ще въздействат значително при нареждане на резултатите от поръчките за търсене.

Интернет компанията назовава новите критерии „ page experience ”, или метода, по който потребителите взаимодействат с уеб страниците, удобството и други Казано по-просто, в случай че даден уебсайт е неуместен и на потребителя не му е прелестно да го употребява, Гугъл ще намали неговата позиция в резултатите от търсене.

За оценка на удобството ще се употребяват разнообразни индикатори. Ключови параметри са скоростта на зареждане, интерактивността и стабилността – те попадат в групата „ Core Web Vitals ”.

Освен това Гугъл ще регистрира характерности на уеб страниците като любезност към мобилни устройства, сигурност при разглеждане на страниците, поддръжка на HTTPS и неявяване на натрапчива реклама.

Ключови критерии за индексиране на уеб уеб страниците, съгласно новия логаритъм на Гугъл
(източник: Google)

Прави усещане, че от листата с условия даден уебсайт да получи висок рейтинг отпада поддръжката на технологията AMP, която Гугъл наложи като желан мобилен формат на уеб уеб страниците.

Очаква се новият логаритъм да влезе в действие идната година. Гугъл ще стартира да припомня на притежателите на уеб сайтове 6 месеца преди да задейства логаритъма през 2021 година, с цел да се приготвят за смяната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР