Нови електронни услуги предлага Агенцията по вписванията. Как това ще

...
Нови електронни услуги предлага Агенцията по вписванията. Как това ще
Коментари Харесай

Електронното подаване на заявления в Агенцията по вписванията с 50% по-ниска такса

Нови електронни услуги предлага Агенцията по вписванията. Как това ще облекчи хората и бизнеса, само че по какъв начин е обезпечена сигурността на информацията?

" Целият портал е напълно нова идея, напълно нов вид предложение на всички услуги, налични досега от регистрите, които обслужва Агенцията по вписванията. Новият портал сплотява уеб страниците на Търговския заможен указател и всички услуги, които до този миг бяха налични през двата регистъра, в този момент са налични през този портал ", разяснява в ефира на БНТ изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. 

По думите й, платформата усилва опцията за достъп от разнообразни устройства. И посочи, че се работи единствено с поддържани от производител версии, тъй като това повишата равнището на сигурност.

" Различен е методът на регистрация. Тя се прави все още на влизане в портала и в действителност това е изискване за използването му. Има три разнообразни средства за автентикация - електронен автограф, ПИК от Национална агенция за приходите или документ, публикуван от Агенция по вписванията. Справките, които и досега бяха обществени и безвъзмездни, остават същите и за тях не се изисква регистрация ", поясни Козарева. 

И прикани хората да употребяват електронния метод за подаване, защото им обезпечава 50% по-ниска такса.

" Три нови електронни услуги има в имотния указател. Те са проверка на статус на заявление по входящ номер, инспекция за съответен парцел към коя работа по вписванията се намира и калкулатор на държавни такси ", означи Габриела Козарева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР