Нови два случая на африканска чума при диви прасета са

...
Нови два случая на африканска чума при диви прасета са
Коментари Харесай

Два нови случая на африканска чума по свинете в Тервелско

Нови два случая на африканска чума при диви свине са регистрирани в област Добрич, заяви доктор Борислав Каменов, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните. До края на седмицата всички стопани, отглеждали свине в заден двор, ще получат отплата за доброволното им умъртвяване, стана ясно на съвещание на Областната епизоотична комисия.

Д-р Каменов осведоми, че до 6 септември т.г. на територията на Румъния има регистрирани нови 34 случая на болестта. "Що се касае до записаните на територията на страната случаи - има два нови регистрирани на територията на Държавно ловно стопанство Тервел и два на територията на област Велико Търново. Касае се за диви свине. На територията на ДЛС Тервел са отстреляни 4 диви свине и изпратени проби, като при две от тях резултатите са позитивни ", разясни доктор Каменов.

По отношение на изплащането на финансовата помощ на стопани, отглеждали свине в задни дворове, доктор Каменов съобщи, че процесът завършва. Общо 1108 заявки са подадени в избрания период до 26 август. След тази дата обаче са пристигнали още 50 молби от няколко села в община Добричка. За тях ще бъде отправено питане към Министерството на земеделието и храните дали да бъдат задоволени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР