Нови документи показват, че бивш съветник на президента на Русия

...
Нови документи показват, че бивш съветник на президента на Русия
Коментари Харесай

Екссъветник на Путин имал счупване на врата в момента на смъртта си във Вашингтон

Нови документи демонстрират, че някогашен консултант на президента на Русия Владимир Путин има строшаване на врата " малко преди да гибелта си " в хотелска стая във Вашингтон през 2015 година Документите на съдебно-медицинската експертиза са оповестени от радио Свободна Европа в отговор на искане от преди близо две години за даване на информация според Закона за достъп до информация.
 Бившият съветски министър по печата Михаил Лесин е бил погубен
Бившият съветски министър по печата Михаил Лесин е бил погубен

Аутопсията е посочила удари от тъп предмет

В публикацията си радиото отбелязва, че няма ясни доказателства дали Михаил Лесин е погубен . Той е някогашен основен консултант на Путин в началните години на ръководството му.

Но радиото разяснява, че документите разкриват " най-точното научно изложение " на гибелта, която е обгърната в съмнение.

Официалната експертиза е, че 57-годишният Лесин случайно се е блъснал в тъп предмет при неколкократно рухване в стаята си , до момента в който е бил в нетрезво положение. Той е бил самичък в стаята. Въпреки това към момента има доста незнайни към гибелта му. Има неизясненост и към фрагментите от охранителните камери.

Има многочислени случаи с високопоставени руснаци, които ненадейно умират или съществено се разболяват в непознати страни.

Представител твърди, че счупването на врата нормално е обвързвано с обесване или удушаване, само че също по този начин е допустимо по време на аутопсия.

Лесин съумява да натрупа положение с компания, която основава през 90-те година на предишния век. Компанията продава телевизионни реклами. След това той е консултант на Путин по медийната политика. Помага националната телевизия да стане под контрола на Кремъл. По-късно той основава международната медийна мрежа Russia Today, известна през днешния ден като RT. Но през декември 2014 година ненадейно подава оставка. Наблюдатели считат, че е влезнал в спречкване с държавното управление на съветския водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР