Нови доказателства показват, че пилоти на производителя на самолети са

...
Нови доказателства показват, че пилоти на производителя на самолети са
Коментари Харесай

Ето Как Животът На Безброй Неподозиращи Пътници Е Висял На Косъм!

Нови доказателства демонстрират, че водачи на производителя на самолети са знаели за " шокиращи " проблеми с 737 Max преди три години, само че Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) не било известено за тях.

Разследващи оповестиха, че новата система за ръководство на самолета, наречена Manoeuvring Characteristics Augmentation System (MCAS), минимум отчасти е причина за самолетните произшествия в Индонезия през 2018 година и Етиопия през тази година, при които починаха 346 души.

Въпросната система на самолетите Max има за цел попречване на изпадане в stall - aеродинамично " провисване " ( няма задоволително въздушна двигателна сила под крилата на самолета поради огромен ъгъл или поради ниска скорост). Именно тази система е в центъра на следствието.

Пилотите на самолета на Lion Air, който катастрофира в Индонезия през предишния октомври, не са знаели, че MCAS съществува, защото от " Боинг " не са разкрили информация за нея и не са я разгласили в наръчника на водача и в документите за образование.

От новоразкрити известия, изпращани сред тогавашния основен механически водач на " Боинг " за 737, Марк Форкнър, и различен механически водач, Патрик Густавсон, излиза наяве, че през ноември 2016 година Форкнър е записал сходни проблеми с MCAS и при тест в симулатор.

Форкнър написа, че към момента има някои фундаментални проблеми със системата, които са били известни на инженерите на " Боинг " и на водачите, участващи в тестванията.

Форкнър дефинира проблемите като " шокиращи " и написа, че е излъгал регулаторите. Той споделил пред Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати, че MCAS е безвреден и че не е належащо са се включва в наръчника на водача.

По-късно имейли, които също са разкрити в този момент, демонстрират, че Форкнър е траял да твърди ръководството за авиация, че MCAS не би трябвало да бъде включван в наръчника.

" Боинг " съобщи известията и други документи на ръководството в четвъртък вечерта.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР