Нови доказателства от мястото на самолетната катастрофа в Етиопия, накараха

...
Нови доказателства от мястото на самолетната катастрофа в Етиопия, накараха
Коментари Харесай

Boeing реши да спре всички самолети от модела 737 MAX

Нови доказателства от мястото на самолетната злополука в Етиопия, накараха Boeing да разпореди прекъсване на полетите с техния модел пътнически аероплан 737 МАХ. Забраната се издава за всички 371 самолета от този вид, създадени до този миг, съобщи БГНЕС.
Катастрофата в Етиопия лиши живота на 157 души и пристигна 5 месеца след различен съдбовен случай със 737 МАХ в Индонезия, при който починаха 189. Федералната организация на Съединени американски щати по сигурност на полетите разгласи, че данните от самолета в Етиопия са доста сходни от тези на самолета в Индонезия. От Boeing споделиха, че са се съветвали с федералната организация и Националното бюро по сигурност на превоза и са решили да спрат самолетите си.
Съединените щати са следващата страна, която реши да спре полетите с пътническия аероплан. Европейският съюз, Китай, Индия, Австралия и Канада към този момент го направиха - преди Съединени американски щати.
Пилоти в Съединените щати споделят, че са имали проблеми със 737 МАХ. Самолетът бил неустойчив при политане, като скоростта му на издигане се колебаела. Двама водачи съобщили за проблеми с автоматизираната система за попречване на загуба на скорост заради прекомерно огромен ъгъл на офанзива. Системата е нова и се вгражда за пръв път в 737 МАХ. Предназначена е автоматизирано да понижи ъгъла на офанзива, в случай че реши, че има заплаха от загуба на скорост и подемна мощ.
Според водачите, които се оплакали, системата излишно наклонила носа на самолета и се наложило те да поправят ъгъла на офанзива.
След злополуката в Индонезия, Boeing популяризира спомагателни указания по какъв начин да се работи, в случай че данните от датчиците на системата за ъгъла на офанзива са неверни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР