Нови детайли подреждат пъзела на трагичната картина в небето над

...
Нови детайли подреждат пъзела на трагичната картина в небето над
Коментари Харесай

Супермодел е била в разбилия се пакистански самолет

Нови елементи подреждат пъзела на трагичната картина в небето над Карачи. От връзката на водачите с авиодиспечерите излиза наяве, че първият опит на " Еърбъс " -а да кацне е бил пресечен от капитана на полета поради проблем с колесника. Тогава екипажът подхванал нов опит за приземяване - по този начин наречения " втори кръг ". Именно по време на тази маневра водачите алармират, че са изгубили двигателна сила и в двата мотора. Следва сигнал за злополучие и връзката с 15-годишния " Еърбъс А320 " е изгубена.

97 са доказаните жертви на злополуката с пътническия аероплан на Пакистанските авиолинии. Машината е изпълнявала полет от Лахор до Карачи, с 91 пасажери и 8-членен екипаж на борда. Двама души са оживели. Машината падна в жилищен квартал, като към този момент не е ясно какъв брой са жертвите и потърпевшите там.

Пакистански супермодел и актриса е била на борда на самолета. Става дума за Зара Абид, която има повече от 80 000 почитатели на Instagram. Въпреки че няма публично удостоверение за гибелта на хубавицата, обществените мрежи към този момент са цялостни с жалейки за нея. А родителите й обезверено се пробват да схванат какво се е случило с щерка им. Според непотвърдена информация братът на младата жена е тръгнал към мястото на злополуката, с цел да я търси.

За мащабите на нещастието приказват останките на самолета измежду разрушените жилищни здания в квартала. „ Чухме мощния гръм от нещо, което падаше от небето. Това не беше шумът от разтрошаване на аероплан, беше като земетресение, като че ли се срутва стена или се разрушава цистерна с вода. Когато се качихме на покрива, видяхме дима на всички места “, описа свидетел.

Самолетните полети в Пакистан бяха възобновени единствено ден преди злополуката, след повече от месец спиране поради пандемията от ковид. Много от пасажерите се прибирали вкъщи, с цел да отпразнуват края на свещения месец Рамазан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР