-Нови данни показват огромен технологичен напредък в гумите за електромобили

...
-Нови данни показват огромен технологичен напредък в гумите за електромобили
Коментари Харесай

ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА МОБИЛНОСТ В СВЕТА НА ГУМИТЕ

-Нови данни демонстрират голям софтуерен прогрес в гумите за електрически автомобили

Предполага се, че на света има към 10 милиона електрическия автомобил, а когато става въпрос за Европа, 6,1 от всеки 1000 поданици имат подобен автомобил. За първи път през 2020 година в Европа са регистрирани повече електрически автомобили, в сравнение с в Китай. 55 % от запитаните споделят, че главната причина за покупката на електрически автомобил е грижата за околната среда. Поради тази причина излиза наяве, че електрическата подвижност трансформира фокуса при създаването на гуми, както е разказано в новия отчет на Continental „ Електрическата подвижност и гумите “, който дава обстойна информация за създаването на гуми за електрически автомобили.

Производителите на транспортни средства, доставчиците и цялата автомобилна индустрия поставят старания да покачат равнищата на устойчивостта в бъдеще, като електрическите автомобили се смятат за ключа към по-екологичното и здравословно бъдеще. Затова немският колос в производството на гуми бързо концентрира развойната си активност върху новите условия за гумите за различните задвижващи системи. Резултатът е гумата Conti.eContact за електрически и хибридни транспортни средства, която бе показана за първи път през 2011 година на ревюто на лекотоварни транспортни средства на IAA.

Днес Continental употребява композиция от десетилетия опит в развойната активност, резултати в целия свят и разнородни съдействия, с цел да подсигурява, че цялото портфолио от гуми на сдружението дава отговор и на характерните условия на задвижващите системи без мотори с вътрешно горене.
За да разберем по-добре нововъведенията, създадохме експертен документ за електрическата подвижност в света на гумите, който дава бърза и ясна информация по тематиката за технологиите за създаването на гуми за електрически автомобили. На страниците му се съдържат уместни данни, индикатори и хрумвания за по-нататъшна развойна активност, като документът е разграничен на обособени елементи, които обгръщат електрическата подвижност, гумите за електрически автомобили, създаването на гуми и пилотни планове и съдействия.

Същите, само че разнообразни – гуми за електрически автомобили
„ Гумите за електрическите автомобили и за транспортните средства с обичайно задвижване като цяло са едни и същи. Но електрификацията трансформира доста изискванията, при които се употребяват гумите “, споделя Аника Лоренц (Annika Lorenz), началник на „ Решения за автопаркове “ Германия в Continental. Вече има 10 милиона електрическия автомобил по пътищата в целия свят. Повечето транспортни средства ще продължат да употребяват мотори с вътрешно горене за известно време отсега нататък, като електрическите автомобили са съвсем четири % от немския пазар, макар че тази цифра е извънредно дребна спрямо съвсем 96-процентния дял на бензиновите и дизеловите коли. „ Особено в областта на автопарковете електрическите автомобили ще получават все по-голямо значение “, продължава Лоренц.

По отношение на гумите правилото е еднакъв за електрическите автомобили с висока успеваемост и колите с мотори с вътрешно горене с ниски излъчвания – фокусът е върху по-малкото ползване на сила, без значение от вида на задвижващата система. При електрическите автомобили по-голямата товароносимост, усъвършенстваното противодействие при търкаляне и ниските равнища на звук са изключително значими критерии за създаването на гумите. Изискванията за лекотоварните транспортни средства са още по-строги, най-много в следствие от „ Директивата за чисти и енергийноефективни пътни транспортни средства “ на Европейски Съюз и инструмента VECTO, който цели да понижи излъчванията на CO2.

Противоречащи си цели и смяна на фокуса
Електрическата подвижност трансформира фокуса на създаването на гуми. Предизвикателството тук е да се открие оптималното сходство сред другите условия – потребността да се зададат най-високи стандарти по едно и също време за сигурност, ръководство и комфорт. Електромобилите са по-тежки, което значи, че гумите би трябвало да могат да устоят на по-голяма тежест. За да могат гумите да дават отговор на всички останали условия, са нужни спомагателни разработки за структурата им. Трите фокусни точки са съпротивлението при търкаляне, шумът и животът на гумите. Новата идея на цифровите решения, които Continental дава за лекотоварните транспортни средства за планирана поддръжка, показва капацитета на новите материали за по-ефикасни, безвредни и устойчиви транспортни средства.

Ценен опит от действителния свят: Extreme E, MOIA и Futuricum
Continental употребява добития си опит посредством многочислени съдействия и партньорства за основаване на нови технологии, като да вземем за пример Extreme E, MOIA и Futuricum, непосредствено за създаването на гуми от последващо потомство. Разработчиците на пътнически и лекотоварни транспортни средства на Continental се сплотиха с производителите и клиентите, с цел да основат нови концепции и да проучат кои профили на условията обезпечават най-хубави резултати на процедура.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР