Нови бойни кораби за флота. Това обеща военният министър Красимир

...
Нови бойни кораби за флота. Това обеща военният министър Красимир
Коментари Харесай

140 години от създаването на българските Военноморски сили

Нови бойни кораби за флота. Това даде обещание военният министър Красимир Каракачанов. В неделя във Варна военноморските ни сили честваха 140 години от основаването си. Туристите и хората в града бяха очевидци на проява на военните ни моряци.Празникът стартира рано сутринта с повдигането на знамената на Морската гара. Тогава бяха връчени и дипломите на курсантите от „ Випуск 2019 " на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ". По време на събитието Каракачанов приказва по две значими тематики - новите фрегати и доставката на нови патрулни кораби.

„ Ако всичко върви обикновено до края на годината би трябвало да имаме подписан контракт с една от компаниите, които са взели участие в състезанието. Проектът за бронираната машина може да бъде осъществен през март или април ", съобщи министърът на защитата.По мотив празника на българския военноморски флот Националният исторически музей кани на галерия за славното начало.



„ НИМ се включва в честванията на 140-те години с галерия. Подредили сме експонати, които се демонстрират доста рядко и всеки, който пристигна ще има шанса да ги види. Показваме по един пример на хладно и огнестрелно оръжие, употребявани от нашите морски офицери през първата половина на 20 век ", сподели в ефира на „ Събуди се " Христо Христов от НИМ.

Уникатите в музея са събирани дълги години. Хората ще имат удоволствието да прегледат и военноморската униформа и пелерината на Цар Борис III. Те са подаяние за музея от неговата щерка Княгиня Мария Луиза.

фотография: Live.varna.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР