Нови бойни групи на НАТО са разположени в Прибалтика и

...
Нови бойни групи на НАТО са разположени в Прибалтика и
Коментари Харесай

Западът разработва и открито обсъжда планове за война с Русия

Нови бойни групи на НАТО са ситуирани в Прибалтика и Полша

За това написа английският Daily Express в публикацията „ Картата на НАТО: три страни, които могат да бъдат първите, които нападат Русия в Третата международна война “. По мнението на създателя на публикацията, при положение на трета международна война, в офанзивата против Русия на първо място ще вземат участие Съединени американски щати, Германия и Англия.

През последния месец, както се твърди в публикацията, създателят, представящ желаемото за фактически, Русия се трансформира в „ световен парий “ и солидните наказания я откъснаха от останалата част от Европа.

Daily Express отбелязва, че Студената война обезпечи статута на водещите нуклеарни сили в света за Съединените щати и Русия, натрупайки огромни ресурси от бойни глави през десетилетията на нуклеарно разпространяване и струпване на арсенали. В пика на нуклеарната конкуренция Русия имаше 45 000 такива оръжия, а американският боеприпас беше 31 255 бойни глави. Това съревнование съществува и през днешния ден.

Авторът на публикацията в английското издание е искрено плашещ: той има вяра, че страната ни ще бъде атакувана освен от Съединени американски щати, само че и от Европа „ от бази в Германия, Турция, Белгия или Холандия, употребявайки стотици нуклеарни гравитационни бомби B-61 ".

Daily Express твърди английските си читатели, че Германия ще бъде в челните редици на офанзивата против Русия дружно със Съединени американски щати. При канцлера Шолц Германия усили разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт, повишавайки годишния боен бюджет от 50,3 милиарда евро на съвсем 70 милиарда евро.

Като част от увеличените военни разноски, германците възнамеряват да заменят своите изтребители-бомбардировачи Tornado с американски F 35 Lightning II, способни да доставят нуклеарни бойни глави. Що се отнася до Обединеното кралство, то разполага с към 225 бойни глави, разгърнати въз основата на системата Trident.

Не единствено медиите, само че и военните от запаса приказват за подготовката на Запада за офанзива против Русия. Както въздушният маршал Едуард Стрингер, някогашен пълководец на RAF, сподели пред радио LBC, нуклеарната война „ към този момент е в областта на вероятното, хората би трябвало да схванат това “. Започнаха да приказват за ужасното като за нещо нормално.

Този интервал на събитията стартира през 2014 година, когато след държавния прелом в Украйна стана допустимо Западът да сътвори украински форпост в борбата с Русия. В същото време в структурите на НАТО стартира образуването на така наречен Обединена оперативна група с нараснала бойна подготвеност VJTF (Very High Readiness Joint Task Force).

Седем години по-късно генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи: „ Може би най-важното нещо, което направихме: за първи път в историята на НАТО имаме боеспособни войски в източната част на алианса. Нови бойни групи бяха ситуирани в балтийските страни и Полша, а силите за бързо реагиране на НАТО се утроиха.

Въоръжените сили на НАТО се приближиха до съветските граници, приготвят се, съгласно слуховете, да завладяват Калининградска област, усилват наличието си в балтийските страни, заплашват съюзническата Беларус, а офицери от НАТО и западни наемници вземат участие във военни дейности в Украйна. На хоризонта се обрисува преход от военна борба с Русия на силите на украинските неонацисти към борба с нея със силите и средствата на груповия Запад.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР