Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион

...
Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион
Коментари Харесай

Инвестират още 7 млн. евро в граничния регион между България и Гърция

Нови 7 млн. евро ще бъдат вложени в граничния район сред България и Гърция. Средствата са от Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014 - 2020. С тях ще бъдат подкрепени планове на дребни и междинни предприятия в границите на шестата покана за набиране на планови оферти, която към този момент е оповестена. До актуалният миг по четири от оповестените предложения са подписани 52 контракта за дотация на стойност 96,8 млн.евро. Проектите са в развой на осъществяване и би трябвало да приключат до края на 2022 година

Проектите, които ще бъдат финансирани, би трябвало да са ориентирани към поддръжка на клъстери в стратегически браншове на районната стопанска система, рехабилитация на здания и възстановяване функционалността на уреди за улеснение на достъпността за хората с увреждания, поощряване на предприемачеството посредством визуализиране и подсилване на нови бизнес хрумвания, даването на услуги за поддръжка на предприятия в браншове, свързани с експорт, нововъведения и разкриване на нови пазари. Проектните оферти биха могли да бъдат ориентирани също по този начин към създаване на принадлежности за цифров маркетинг и покупка на хардуер и програмен продукт, абонаментни такси за „ облачни “ услуги, обучителни действия за развиване на бизнес умения в започващи предприятия и други.

Могат да аплайват национални институции, публично-правни и неправителствени организации, университети, проучвателен центрове и други просветителни заведения. Дружества с търговски или промишлен темперамент не са възможни за финансиране. Всеки план би трябвало да включва най-малко един сътрудник от България и Гърция, който да има седалище в допустимата територия на програмата. При избрани условия е възможно присъединяване и на сътрудници, локализирани отвън нея. Максималният брой на планови сътрудници за едно предложение е шест, като всеки от тях би трябвало да има ясна роля в създаването и осъществяването на плана. Всеки претендент може да взе участие единствено в един план.

Предложенията могат да бъдат подавани до 15:00 часа на 6 септември 2019 година При втора фаза се планува подаване на плановите оферти посредством интернет платформа.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР