Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион

...
Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион
Коментари Харесай

Нови 7 млн. евро ще бъдат инвестирани в граничния регион между България и Гърция

Нови 7 млн. евро ще бъдат вложени в граничния район сред България и Гърция, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройство.

Средствата са от Програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014 - 2020. С тях ще бъдат подкрепени планове на дребни и междинни предприятия в границите на шестата покана за набиране на планови оферти, която към този момент е оповестена.

Сред дейностите, за чието финансиране от поканата може да се кандидатства, са за поддръжка на клъстери в стратегически браншове на районната стопанска система, рехабилитация на здания и възстановяване функционалността на уреди за улеснение на достъпността за хората с увреждания.

По поканата могат да аплайват национални институции с пълномощия в областта на нейните цели, публично-правни и неправителствени организации, университети, проучвателен центрове и други просветителни заведения. Дружества с търговски или промишлен темперамент не са възможни за финансиране. Всеки план би трябвало да включва най-малко един сътрудник от България и Гърция, който да има седалище в допустимата територия на програмата. При избрани условия е възможно присъединяване и на сътрудници, локализирани отвън нея. Максималният брой на планови сътрудници за едно предложение е шест. Всеки претендент може да взе участие единствено в един план.

Предложенията могат да бъдат подавани до 15.00 часа на 6 септември 2019 година При втора фаза се планува подаване на плановите оферти посредством интернет платформа.

Досега по четири от оповестените предложения са подписани 52 контракта за дотация на стойност 96,8 млн.евро. Проектите са в развой на осъществяване и би трябвало да приключат до края на 2022 година За набиране на оферти към момента е отворена пета покана. Срокът по нея беше продължен до 15 юли 2019 година /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР