Нови 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет по

...
Нови 63 български общини вече имат безплатен безжичен интернет по
Коментари Харесай

Още 63 български общини с безплатен безжичен интернет

Нови 63 български общини към този момент имат безвъзмезден безжичен интернет по самодейността WiFi4EU. Чрез нея се предизвиква безплатният достъп до безжичен интернет за жителите на публични места, в това число паркове, площади, публични здания, библиотеки, здравни центрове и музеи в общини в цяла Европа.

„ Радвам се да оповестя, че финансиране ще получат още 63 български общини. Така България се подрежда в челните редици с утвърдени общо 176 общини в двете предложения. Това значи, че все още 66% от общините у нас ще могат да обезпечат безвъзмезден интернет в интерес на техните жители “, уточни комисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.

Общо 3 400 общини в Европа ще получат ваучери всеки на стойност 15 000 евро за покриване на разноските за основаване на точки за обществен достъп до безжичен интернет на публични места. Общият бюджет за тази покана беше 51 милиона евро. Още две предложения за кандидатстване ще бъдат оповестени до края на 2020 година, като едната ще бъде по- късно през тази година.

Местните администрации от Североизточния регион са най-успешни в състезанието - 49% от всички общини са получили ваучери в размер на 15 хиляди евро. На второ място е Югозападният регион. 46% от общините там получават финансиране. Третото място в състезанието заема Северен централен регион с 44% общини, съумели да се класират в самодейността. В Южен централен регион ваучери получават 41% от общините, а в Югоизточен регион - 36%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР