Нови 500 метра бонови заграждения за ограничаването на мазутния разлив

...
Нови 500 метра бонови заграждения за ограничаването на мазутния разлив
Коментари Харесай

Нови 500 м. бонови заграждения поставиха в морето край Созопол

Нови 500 метра бонови заграждения за ограничението на мазутния разлив от потъналия транспортен съд край Созопол са сложени през днешния ден в морето. Направени са огледи от водолази и фотоси с дрон.

До края на деня би трябвало да бъдат инсталирани 1000 метра бонови заграждения, сподели шефът на изпълнителна организация " Морска администрация " кап. Живко Петров.

След съвещания с водолазите и компаниите ще се посочи по кое време тъкмо ще стартира акцията по източването на горивото - това ще бъде същинското техническо предизвикателство, по думите на Петров.

Няма ново замърсяване и няма нищо тревожно, безапелационен бе той, като изясни, че има лек филм във водата, който не е рисков като замърсяване. Това са отражения на слънцето, а съществени петна няма публикувани.

Министър на превоза Ивайло Московски, който направи оглед и през днешния ден на региона, изясни, че два са компаниите, които могат да вземат участие в процеса на източване на горивото от потъналия транспортен съд, като преценката ще бъде оставена на експертите да преценяват чисто техническите и инженерните благоприятни условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР