Нови 500 метра бонови заграждения за ограничаването на мазутния разлив

...
Нови 500 метра бонови заграждения за ограничаването на мазутния разлив
Коментари Харесай

Нови 500 м. бонови заграждения поставиха в морето край Созопол

Нови 500 метра бонови заграждения за ограничението на мазутния разлив от потъналия транспортен съд край Созопол са сложени през днешния ден в морето. Направени са огледи от водолази и фотоси с дрон.

До края на деня би трябвало да бъдат инсталирани 1000 метра бонови заграждения , сподели шефът на изпълнителна организация " Морска администрация " кап. Живко Петров.

 Търсят по какъв начин да се източи горивото от потъналия край Созопол транспортен съд
Търсят по какъв начин да се източи горивото от потъналия край Созопол транспортен съд

Дрон оглежда мястото на замърсяването и ревизират плажовете

След съвещания с водолазите и компаниите ще се посочи по кое време тъкмо ще стартира акцията по източването на горивото - това ще бъде същинското техническо предизвикателство, по думите на Петров.

Няма ново замърсяване и няма нищо тревожно , безапелационен бе той, като изясни, че има лек филм във водата, който не е рисков като замърсяване. Това са отражения на слънцето, а съществени петна няма публикувани.


" Мопанг " изхвърли мазут след 97 години на дъното край Созопол

Вземат се незабавни ограничения

Министър на превоза Ивайло Московски , който направи оглед и през днешния ден на региона, изясни, че два са компаниите, които могат да вземат участие в процеса на източване на горивото от потъналия транспортен съд, като преценката ще бъде оставена на експертите да преценяват чисто техническите и инженерните благоприятни условия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР