Нови 49 дела са образувани от началото на годината по

...
Нови 49 дела са образувани от началото на годината по
Коментари Харесай

От началото на годината: 49 собственици съдят община Варна за повече пари от имотите по новия бул. „Левски“

Нови 49 каузи са формирани от началото на годината по тъжби на притежатели на парцели против заповеди на кмета на община Варна, свързани с установяване размера на паричното обезщетение за наложително отчуждени поземлени парцели за построяването на бул. „ Васил Левски “. Това оповестиха от Административният съд в града.

Новообразувано е и административно дело по иск на Инициативен комитет за осъществяване на локален референдум за Морската градина и крайбрежната зона на гр. Варна посредством подписка, против уведомително писмо от Председателя на Общ. съвет – Варна за премахване на нередности в подписката.

Две са формираните каузи по тъжби на жители, с които оспорват текстове на административни актове на Общински съвет – Варна. Това са Наредба за създаване, стопанисване, надзор и запазване на зелената система на територията на община Варна, в частта по отношение на плануванаъа в същата опция актове за определяне на административни нарушавания да бъдат съставяни от кмета и Наредба за преференциално пътешестване, призната през 2015 година

 

Образувани са общо 15 нови каузи от публичен интерес срещу подзаконови нормативни актове от началото на 2018-та година досега, оповестяват от Административния съд.

Шест от делата са формирани по митинг на Окръжна прокуратура – Варна против текстове от общински наредби, признати с решения на общинските препоръки в Девня, Дългопол, Варна, Долни чифлик. Оспорвани са и текстове от Правилници за организацията и активността на Общинските препоръки, техните комисии и взаимоотношението им с общинската администрация, признати от общините Дългопол, Варна и Долни Чифлик. Две оспорвания са постъпили от страна на ВОП против текстове от Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Девня и против решение на общински съвет – Девня. В оспорените текстове е посочено, че за общински и държавни парцели, употребени или наети от други лица, таксата за битови боклуци се заплаща от общината, надлежно от страната за сметка на наемателя, надлежно на ползвателя.

Образувани са 6 административни каузи по тъжби – оборване на административни актове от жители против решение на Общински съвет Ветрино, свързани с установяване размера на таксата за битови боклуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР