Нови 43 китайски приложения забрани правителството в Индия, засилвайки допълнително

...
Нови 43 китайски приложения забрани правителството в Индия, засилвайки допълнително
Коментари Харесай

Индия продължава да забранява китайски приложения

Нови 43 китайски приложения забрани държавното управление в Индия, засилвайки в допълнение напрежението сред двете страни с най-вече население в света, съобщи CNN.

Във вторник страната съобщи, че ще направи недостъпни голям брой приложения, множеството от които китайски. Сред тях има няколко на колоса в електронната търговия Alibaba, в това число платформата за шопинг AliExpress.

„ Категорично се противопоставяме на многократното потребление на „ националната сигурност “ като опрощение за възбрана на някои мобилни приложения с китайски генезис “, съобщи представителят на китайското посолство в Индия, Джи Ронг.

В претекстовете си от Министерството на електрониката и осведомителните технологии показват, че действието е подхванато по отношение на приложения, ангажиращи в действия, които накърняват суверенитета и целостта на Индия, както и сигурността и публичния ред.

Така общият брой на неразрешените от управляващите китайски приложения надвиши 200. По-рано тази година бе блокирана известната платформа за къси видеа TikTok.

Отношенията сред Индия и Китай се утежниха през юни след конфликти на границата им, при които починаха 20 индийски бойци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР