Нови 22 случая на коронавирус са установени през вчерашния ден.

...
Нови 22 случая на коронавирус са установени през вчерашния ден.
Коментари Харесай

Седем заразени с COVID-19 медици в болница в Сливен

Нови 22 случая на ковид са открити през вчерашния ден. Направени са 1347 PCR теста. Общият брой на откритите със болестта доближи 2560.

Активни са 6 области - най-вече нови случаи са открити в София, Сливен, Ямбол, по един са случаите във Видин, Пазарджик и Перник.

Девет са новозаразените медицински лица, като се открива ново огнище в болница в Сливен, където работят седем от новоустановените. Отделението не работи с пациенти с ковид и откриването на огнището е разследване на неглижирането на хигиеничните и противоепидемичните ограничения. Отделението е затворено, следва стерилизация, както и масирано тестване - на разширения кръг контактни лица на лекарите, както и на всички пациенти, минали през отделението. Говорителят на щаба доцент Димо Димов акцентира, че единственият метод за предотвратяване от COVID-19 са ограниченията и физическата отдалеченост.

Две новозаразени деца са открити през вчерашния ден - те са от София и са под две годинки.

През миналото денонощие смъртните случаи в резултат на инфекцията станаха 146. Два са смъртните случаи при междинна възраст от 68.7 години.

Мъж на 77 години е умрял в столичната болница " Света Анна ". Той е доктор от Видин, наведен поради тежкото си положение. Бил е с исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония.

Починала е и жена на 67 години в болничното заведение в Пловдив. Тя е от Пазарджик и с съпътстващи болести ХОББ и исхемична болест.

На 2 юни излекуваните нови пациенти са 83 или 1206 общо до този миг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР