Нови 2 млрд. долара ще дари Джеф Безос за възстановяване

...
Нови 2 млрд. долара ще дари Джеф Безос за възстановяване
Коментари Харесай

Джеф Безос дарява още 2 млрд. долара за опазване на природата

Нови 2 милиарда $ ще подари Джеф Безос за възобновяване на природата. Финансирането идва от Фонда за земята „ Безос “ и е част от уговорката на милиардера да похарчи общо 10 милиарда $ за битка с изменението на климата до края на десетилетието.

„ Природата е красива, само че също по този начин е и нежна “, сподели създателят на Amazon пред делегатите на климатичната конференция на Организация на обединените нации в Глазгоу. „ Спомних си това през юли, когато отидох в Космоса с Blue Origin. Казаха ми, че визията на Земята от Космоса трансформира обектива, през който гледаш на света, само че не бях квалифициран до каква степен това би било истина “, добавя той, представен от CNBC.

По думите му всяка година горите и ландшафтите всмукват 11 милиарда тона въглероден диоксид от атмосферата. „ В прекалено много елементи на света природата към този момент минава от поглъщаща въглерод към източник на въглерод. Това е огромна заплаха за всички нас “, предизвести Безос.

През септември предприемачът даде обещание да раздаде 1 милиарда $ безплатна помощ с акцент върху напъните за запазване на околната среда до края на годината.

Откакто се отдръпна от поста на основен изпълнителен шеф на Amazon през юли, Безос се концентрира върху галактическата си компания Blue Origin и върху начинания, свързани със отбрана на природата.

По-рано тази седмица различен милиардер, участващ интензивно в галактическата конкуренция и тематиката за запазване на околната среда – Илон Мъск, изрази подготвеност за друга огромна инвестиция в интерес на обществото. Той сподели, че е подготвен да продаде акции в компанията си Tesla, в случай че от Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации му кажат по какъв начин 6 милиарда $ биха разрешили казуса с глада в международен мащаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР