Нови 19 акта по Закона за движение по пътищата само

...
Нови 19 акта по Закона за движение по пътищата само
Коментари Харесай

В Бургас продължават да глобяват водачи на шумни автомобили и мотори

Нови 19 акта по Закона за придвижване по пътищата единствено за седмица са формирани на водачите на 19 автомобила , оповестяват от ОДМВР-Бургас.  Санкциите са наложени по отношение на ограниченията за ограничение на повишените равнища на звук при напредване на моторните транспортни средства по основните улици и булеварди на Бургас.

Констатирани са 19 механически неизправни леки автомобила с отстранени шумозаглушители на изпускателната уредба. На водачите са формирани актове за констатиране на въпросното нарушаване на ЗДвП, а колите са спрени от придвижване . Наложени са наказания и на шестима мотоциклетисти.

Предвидените законови санкции за сходен тип нарушавания са: санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба полежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Проверките за неизправни шумозаглушители на моторните транспортни средства или неналичието на такива не престават и все още, като чиновниците на бранш „ Пътна полиция “ работят преди всичко в тъмната част на денонощието .

Извършват се инспекции и за рисково шофиране, както и за така наречен „ дрифтиране “.
Припомняме, че първите две септемврийски седмици за шумно напредване по пътните артерии в Бургаска община бяха глобени водачите на четири леки автомобила „ БМВ “ . Фишове получиха и седем мотоциклетисти.

Контролът над МПС, придвижващи се на територията на Община Бургас продължава да е засилен, а чиновниците на бранш „ Пътна полиция “ безкомпромисни при констатиране на нарушавания на ЗДвП.

Само за миналото денонощие са формирани: три акта за потребление на мобилен телефон по време на шофиране, един акт за неползване на защитен колан, един акт за МПС без подписана застраховка „ Гражданска отговорност “ и един акт за прекосяване на червен светофар . Съставени са 37 фиша за налагане на санкция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР