Нови 18 687 123,16 лева се отпускат от Министерството на

...
Нови 18 687 123,16 лева се отпускат от Министерството на
Коментари Харесай

Още 18.7 млн. лв. от ОП Региони в растеж за енергийна ефективност в 28-те малки общини

Нови 18 687 123,16 лв. се отпускат от Министерството на районното развиване и благоустройството посредством Оперативна стратегия "Региони в напредък “2014-2020 година " за повишение на енергийната успеваемост в многофамилни жилищни и административни здания в 28-те дребни общини в страната, оповестиха от строителното министерство. Размерът на средствата по процедурата може да бъде повишен след утвърждение на промени в програмата от Европейската комисия в сходство с решението на Комитета за наблюдаване за пренасочване на други 25 млн. лева за използването на такива ограничения.

За финансиране могат да аплайват общините: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан и Червен бряг.

Процедурата е ориентирана към продължение и надграждане на вложенията за повишение на енергийната успеваемост в публични и жилищни здания. Всеки претендент по нея може да подаде до три планови оферти. Няма ограничаване в броя и типа на обектите на намеса в едно предложение. Проектите може да включват както многофамилни жилищни здания, по този начин и обществени. Допустими са здания на държавната и общинската администрация, както и общински от просветителната, културната и обществената инфраструктура. Предимство се дава на жилищните блокове, като по програмата към този момент могат да аплайват и такива с над 35 независими обекта в тях.

Очаква се в следствие от осъществяването на плановете да се подобрят енергийните и експлоатационните характерности на утвърдените за финансиране сгради, което ще разреши устойчивото им ръководство и поддръжка и понижаване на крайното ползване на сила. Спестените в резултат на приложените ограничения нездравословни излъчвания ще доведат до възстановяване на средата в дребните градове.

Срокът за кандидатстване е 27 март идната година. Минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ по всеки план е 200 000 лв., а оптималният не може да надвишава 1 500 000 лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР