Нови 126 дървета са засадени през тази година в Севлиево.

...
Нови 126 дървета са засадени през тази година в Севлиево.
Коментари Харесай

Повече от 200 дръвчета са засадени през тази година в Севлиево

Нови 126 дървета са засадени през тази година в Севлиево.

Дръвчетата са от типовете объл шестил, червенолистен явор, яворолистен платан, бяла бреза, сребролистна липа, червен клен и явен. Това оповестиха от общината.
През пролетта са били засадени други 90 дървета, част от които са били доставени в парк "Казармите ", в детска градина "Слънце " и по кварталните улици.

През последните 4 години в Община Севлиево са засадени общо над 800 нови дървета от типовете кълбовидна акация, яворолистен платан, червенолистен шестил с вретеновидна корона, елементарен явор и явор гинала. Доставени са още червенолистен явор, объл шестил, бял явен, червен дъб, японска магнолия, червенолистна японска вишна, златен дъжд, червенолистна ябълка, бреза, лирово дърво и червеноцъфтящ кестен цер.

Кампанията по засаждане на нови дървета в Севлиево не е серпантина през последните осем години. През актуалният сезон има доставени най-вече дървета като това е и една от ограниченията за възстановяване на качеството на въздуха. Друга значима цел е градската среда да става все по-приветлива за хората, показаха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР