„Новатек“ води преговори с японските корпорации Mitsubishi Corp. и Mitsui

...
„Новатек“ води преговори с японските корпорации Mitsubishi Corp. и Mitsui
Коментари Харесай

„Новатек“ обсъжда с японските Mitsubishi и Mitsui покупката на 10 % от „Арктик СПГ-2“


„ Новатек “ води договаряния с японските корпорации Mitsubishi Corp. и Mitsui & Co.за влизането им в плана на съветската компания за произвеждане на полутечен природен газ ( на съветски сжиженного природного газа (СПГ) в плана " Арктик СПГ-2 ". Обсъжда се опцията за покупката от тях на дял от 10 % в бъдещият цех, излиза наяве от обява в японския вестник Nikkei.
Отбелязва се, че също така ръководещите в Япония изследват опцията за покриване до половина на цената от покупката на японските компании на дял в съветския план.

„ Арктик СПГ-2 “ е вторият план на „ Новатек “, обвързван с производството на полутечен природен газ, след „ Ямал СПГ “. Плановете са планът да бъде сбъднат въз основата Утренего на находището в Ямало-Нанецкия самостоятелен окръг. В рамките на плана се възнамерява построяването на три софтуерни линии. Очакваният период за пуск на първата линия е 2022-2023 години, с следващ пуск на останалите линии през 2024 и 2025 години.

Педседателят на „ Новатек “ Леонид Михелсон и представители на съветските ръководещи нееднократно са отбелязвали интереса на Япония за присъединяване в „ Арктик СПГ-2 “, отбелязва Прайм. През септември предходната година „ Новатек “ подписа меморандум с Японската национална корпорация за нефт, газ и метали J(OGMEG),която удостовери желанието на страната да изследва опциите за съдействие, включително и по плана „ Арктик СПГ-2 “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР