„Новатек“ е затворила сделката за продажба на дялове в проекта

...
„Новатек“ е затворила сделката за продажба на дялове в проекта
Коментари Харесай

Новатек затвори сделката за продажба на дялове за Арктик СПГ 2 на японски и китайски компании


„ Новатек “ е затворила договорката за продажба на дялове в плана „ Арктик СПГ 2 “ на компании от Япония и Китай, оповестява съветската компания.

„ Новатек “ оповестява за затваряне на договорката за продажба на дялове за присъединяване в плана „ Арктик СПГ 2 “ на дъщерна компания на CNPC, дъщерна компания на CNOOC Ltd. И консорциума Mitsui&Co и японската корпорация за нефт, газ и метали JOGMEC (Japan Arctic LNG)”, споделят от компанията.

„ С сполучливото затваряне на договорката за продажбата на дялове ние формирахме състава на участниците в „ Арктик СПГ 2 “. Постигнатото целево равнище на присъединяване на „ Новатек “ разрешава взимане на дефинитивно капиталово решение и оптимално потребление на паричния поток на компанията за финансиране на нашите нови планове “, отбелязва ръководителят на „ Новатек “ Леонид Михелсон.

В края на юни „ Новатек “ подписа с Mitsui и JOGMEC контракт, съгласно който консорциумът от японските компании придобива дял от 10 % в „ Арктик СПГ 2 “. Компанията също така на дълготрайна основа ще купува годишно по 2 млн. тона полутечен природен газ (LNG) от плана.
Дял от 10 % в този план към този момент имат френската Total. Договори са подписани с за 10 % с китайската CNOOC и дъщерната на CNPC – CNODC (10%). Така след затварянето на всички покупко-продажби „ Новатек “ остава с 60 % в плана.

„ Арктик СПГ 2 “ е вторият план на „ Новатек “, обвързван с производството на полутечен природен газ след „ Ямал СПГ “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР