Новата звезда на македонския футбол Елиф Елмас се превърна в

...
Новата звезда на македонския футбол Елиф Елмас се превърна в
Коментари Харесай

Младок от Наполи носи победа на Северна Македония

Новата звезда на македонския футбол Елиф Елмас се трансформира в воин при успеха над Словения с 2:1. Мачът беше от 7-ия кръг в група “G” на евроквалификациите. 20-годишният нападателен халф, който от този сезон носи екипа на Наполи, вкара и двата гола за триумфа на домакините и ги остави в борбата за второто място. Съставът на Игор Ангеловски има 11 точки, колкото и словенците. Начело в групата е Полша с 16 точки, а Австрия има 13 пункта.

През март двата отбора приключиха 1:1 в Любляна. Македонците изгубиха предходните си две семейства на “Тоше Проески” в Скопие, само че през днешния ден изиграха доста мощен мач и справедливо стигнаха до успеха. След нулево първо полувреме те откриха резултата в 50-ата минута, когато ветеранът Горан Пандев подаде на Елмас и той преодоля Ян Облак. В 68-ата още веднъж Елмас беше прецизен, а Словения съумя единствено да върне един гол с помощта на Йосип Иличич, който се разписа от дузпа.

За словенците титуляр беше някогашният футболист на Лудогорец Роман Безяк. Отборът беше в серия от три победи в квалификациите, само че днешното проваляне доста понижи възможностите му за класиране на еврофиналите.

Словения има единствено една победа като посетител в формален мач от 2016 година насам. В неделя отборът посреща Австрия в решителна борба, която може да го остави в играта за второто място. Северна Македония пък гостува на лидера в групата Полша. МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА ЕВРО 2020 7 кръг, четвъртък 10 октомври  Северна Македония 2:1краен резулат  Словения
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР