Новата звезда на Лудогорец Джордан Икоко засипа с похвали клуба

...
Новата звезда на Лудогорец Джордан Икоко засипа с похвали клуба
Коментари Харесай

Нова звезда на Лудогорец: Ние сме българският ПСЖ

Новата звезда на Лудогорец Джордан Икоко засипа с похвали клуба си. Той беше потърсен за изявление от френската спортна библия "Екип ", в което не спести суперлативи за разградчани и ги дефинира като "българския ПСЖ ".

От изданието го попитаха дали не се тормози, че ще изчезне от радарите на огромните западни клубове, като заиграе в състезание, като българското, само че той е на напълно друго мнение. Икоко пристигна от Гигнам, който изпадна от Лига 1 през миналия сезон, и разкри, че е бил издирван от "орлите " за трансфер още през зимата.

"Разбирам, че френските почитатели са сюрпризирани от избора ми, само че във футбола би трябвало да правиш избори. Хареса ми планът и по тази причина отидох. Ще открехна и една дребна загадка, че Лудогорец ме искаше и през зимата, само че тогава отхвърлих, тъй като желаех да дам всичко от себе си в борбата за оцеляване на Гингам. "

"Сега още веднъж имах полемика с шефовете на българите, те ми се демонстрираха като хора, които в действителност ме желаят в състава си, тъй че се съгласих. Това е доста мощен тим, който ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а през последните пет години непрекъснато е в групите или на ШЛ, или на Лига Европа. "

"Така че за мен няма риск, в противен случай. Генерално, равнището в България е по-ниско от Лига 1. Но въпреки всичко аз отивам в тим, който е осем пъти подред първенец и има високи цели. Това е ПСЖ на България, в случай че би трябвало да върша съпоставения. Искам да напредвам в този тим, ще играя всяка седмица и се надявам да израсна ", съобщи Икоко пред "Екип ".

"Сам се питах дали България е място, от което можеш да продължиш по-нагоре. И се вижда, че от Лудогорец излизат играчи и отиват в по-големи отбори. Така че от време на време една такава стъпка, която на някои може да наподобява като крачка обратно, може да ти помогне. Убеден съм, че няма да се загробя в България и не скърбя за избора си. "

"Тренировъчната база на Лудогорец е доста добра, тимовете от Лига 1 могат да ѝ завиждат. Хората във Франция не знаят, само че инфраструктурата на клуба е страхотна. Сега обаче не я употребяваме, тъй като сме на лагер в Австрия ", показа още Икоко.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР