Новата звезда на Левски Стайн Спиерингс даде интервю за bTV,

...
Новата звезда на Левски Стайн Спиерингс даде интервю за bTV,
Коментари Харесай

Стайн Спиерингс: Феновете обичат Левски повече, отколкото аз приятелката си

Новата звезда на Левски Стайн Спиерингс даде изявление за bTV, в което описа любопитни елементи по отношение на престоя си на " Герена " досега - от прехвърлянето до дните преди подновяването на прекъснатия поради пандемията сезон. Нидерландският плеймейкър показа, че не се е замислял за овакантяване, макар финансовите проблеми в " синия " клуб, а последователите са го впечатлили с любовта си към Левски. Любов, която съгласно Спиерингс е по-силна даже от неговата към приятелката му.

" Играех един от последните си мачове за някогашния ми клуб. Разговарях с сътрудника ми и той сподели, че в мача против Твенте треньорът на Левски Хубчев и помощникът му Донков ще дойдат да ме гледат и на идващия ден ще имаме среща. Отбелязах два гола, беше съвършеният миг да се видя с тях. Имах положително чувство. После бяха празниците. В деня преди Коледа пристигнах в София, разгледах града, стадиона, всичко. Бях впечатлен, стори ми се доста добре и взех решение да дойда. " " Имах интерес, другояче нямаше да дойда да ревизира какво е тук. Когато си в Холандия, България не е първата страна, за която се сещаш, когато искаш да предприемеш идната стъпка, само че дойдох тук, видях стадиона и приказвах с Павел Колев. Каза ми, че София е доста прекрасен град за живеене, че обичайно Левски е най-големият клуб в България, само че през последните 10 години има нов тим, който постоянно е преди всичко. В Левски желаят да прекратят това, да създадат добър тим и, че аз ще се впиша доста добре в него. Това са част от аргументите, довели до този трансфер ", съобщи Спиерингс.
 Снимка 470247
Източник:

" Ако някой минава дистанцията от България до Нидерландия, с цел да ме види онлайн и да беседва с мен, това ми дава огромна убеденост и ме кара да се усещам добре. В остарелия ми клуб - " Валвайк ", бяхме на дъното на класирането. За мен беше значимо идната стъпка, която подхваща, да е в огромен тим, който се бори за трофеи и купи. Мислих си - няма по какъв начин от дъното на Нидерландия да отидеш в Барселона, трябват ти няколко междинни стъпки. България не беше първата страна, за която съм си мислел, само че когато пристигнах тук, изключително в София, ми се стори ужасно ".

" Не го повярвах, тъй като когато дойдох незабавно писах на Найджъл Робърта - другия холандец. Той ми сподели, че всичко е доста добре проведено, върви си по проект. " " Така че първия път, като чух за проблемите, бях леко шокиран. Но аз постоянно мисля положително и считам, че нещата скоро ще се трансформират. И за секунда не ми е прекосявало през мозъка да напусна, тъй като подписах контракт за три години и половина. Но когато са два месеца и искаш да се докажеш, както е в моя случай, няма никаква логичност да си потеглям толкоз бързо. Когато пристигнах през януари, не подписах за 3 години и половина, с цел да си потегли след четвъртия месец. "
 Нидерландското дуо на Левски кара почитателите да мечтаят за трофей
Нидерландското дуо на Левски кара почитателите да мечтаят за трофей

Спиерингс и Робърта впечатляват с изявите си

" Да видиш, че хората вършат това, ти дава доста стоплящо възприятие. Не мога да си показва, че можеш да обичаш нещо толкоз доста. Мисля, че те обичат " Левски " повече, в сравнение с аз приятелката ми. Страхотно възприятие! Именно такава страст изпитах още в първия миг, в който пристигнах тук, тъй че не съм доста сюрпризиран. Не мисля, че в Нидерландия това може да се случи. Не съм привикнал да виждам такава дарителска самодейност. Показва какъв брой доста хората обичат този клуб, а това е най-важното нещо ", продължи Спиерингс, виждайки фотография на възрастен почитател на Левски, дал от пенсията си, с цел да помогне на клуба.

" Получавам някаква заплата, тъй че това не е най-важното. При нас е същото като да имаш естествена работа. Ако си я вършиш, би трябвало да ти заплащат, това важи за всички браншове. Може би в случай че не ми заплащат 3 месеца или повече, може и да се замисля да напусна, само че това не е казусът. "

" Само четох за новия притежател Наско Сираков в интернет, само че към момента не съм се срещал с него. Разбрах, че е нападателят с най-вече голове за " Левски ", тъй че може би ще ме научи на някои трикове, с цел да отбелязвам по-често. " " Чувствам се доста добре тук. Когато се причислих към отбора през януари, имахме 3-седмичен предварителен лагер. Повечето от тренировките бяха за бягане, което беше изцяло назад на това, към което съм привикнал в Нидерландия. Там всички тренировки са с топка - за техника. Когато пристигнах тук, треньорът ми сподели, че найважното за мен сега е да подобря физическата си форма. Точно това и направих. Може би по тази причина е толкоз удовлетворен. Разбира се, бяхме и под карантината, 2-3 месеца не можехме да упражняваме на терена, беше друг интервал, само че аз се подготвях самичък, с цел да не изгубя форма ", продължи нидерландецът.
 Снимка 464754
Източник:

" Беше ми доста мъчно. Опитах се да се върна в Холандия, само че не беше допустимо, тъй като не знаех дали мога да се върна в България и никой не знаеше какво ще се случва след 2-3 седмици или месец, по тази причина взехме решение да останем в България. Усещах, че домът ми става все по-малък и дребен с всеки минал ден. Беше мъчно, само че се пробвах да остана положителен. Знам, че всичко рано или късно свършва, тъй че в този момент съм благополучен, че карантината завърши и мога да се върна на терена. "

" Дали ще имам въпрос или потребност от каквото и да било, треньорът доста ми оказва помощ. Хубчев ни споделя, че когато сме на терена, би трябвало да забравим за всичко и да даваме 100% от себе си. И аз мисля, че тъкмо това е единственото нещо, което можем да създадем в този миг. "
 Левски има милиони от телевизия, само че не ги търси!
Левски има милиони от телевизия, само че не ги търси!

Във всяка по-малка лига, където има огромни клубове, те са приложили правилото да вземат огромна част от правата

За край Спиерингс разяснява идния мач с първенеца Лудогорец - първи за " Левски " след подновяването на акцията.

" Последният път, когато се изправихме против тях, играхме доста добре. Но в този момент не знам, без всички почитатели на стадиона, ще бъде друго. Имам положително предусещане, че ще спечелим. Ако не вярваш, че триумфът е вероятен, по-добре да си стоиш у дома и да не идваш. Добре готови сме, макар доста късия интервал за подготовка и мисля, че можем да ги победим, в случай че играем на нужното равнище. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР