Новата версия включва редица подобрения в сигурността, удобството и времето

...
Новата версия включва редица подобрения в сигурността, удобството и времето
Коментари Харесай

DiskStation Manager 6.2 прави Synology NAS още по-удобни и сигурни

Новата версия включва редица усъвършенствания в сигурността, удобството и времето за обслужване на мрежовото сторидж устройство

Операционната система DiskStation Manager съчетава доста благоприятни условия с лекост на потребление и бързодействие

Твърдението, че положителният хардуер е нищо без добър програмен продукт е потвърдило верността си още с появяването на компютърните технологии. Производителят на решения за предпазване на данни Synology твърдо следва тази максима и от години печели лоялни консуматори със своята NAS операционна система DiskStation Manager, която е съумяла да сплоти в себе си доста благоприятни условия , лекост на потребление и бързодействие.

Буквално преди дни се появи най-актуалната публична версия 6.2 на DiskStation Manager (DSM), която включва редица усъвършенствания във връзка с сигурността, удобството и времето за обслужване на мрежовото устройство. Нови са инструментите Advanced LUN, iSCSI Manager и Storage Manager, които дават на професионалните консуматори устойчиво и всеобхватно решение за предпазване и отбрана на данни. Ето кои са основните новости в DSM 6.2:

Съхранение и ръководство на данни

Storage Manager. Обновеният Storage Manager предлага ново контролно табло, с подробна и потребна информация за положението на съставените елементи.

Обновеният Storage Manager предлага подробна и потребна информация за положението на съставените елементи

iSCSI Manager. Това е усъвършенствана профилирана iSCSI услуга, която дава опция за потребление на нов LUN вид с по-добра snapshot технология. Той е основан на файловата система Btrfs и разрешава основаване и клониране на snapshot за секунди, без значение от размера.

Сигурност и надеждност

Цялостна отбрана при вход в системата и свързване. Security Advisor употребява умна техника за различаване на нетипични опити за вход и разбор на местоположението на атакуващия. DSM изпраща вести при засичане на необикновени интензивности, а админите могат да ревизират докладите от сканиранията по сигурността с един клик.

TLS/SSL Profile Level причислява TLS/SSL профил за връзка на всяка мрежова услуга. По този метод потребителите имат разполагаем по-гъвкави способи за настройване на мрежовата сигурност.

High Availability 2.0. Основното възобновяване на приложението подсигурява по-стабилна система и лесни за следване процедури при пораждане на проблем. Новият механизъм за възобновяване отстрани ненужните рестарти на системата, с цел да обезпечи по-продължителна наличност на услугите.

NAS моделите на Synology се трансформират от място за предпазване на данни в ефикасни сървъри за бизнес приложения, несъмнено предпазване и шерване на данни

Файлови системи и облачни услуги

Разширена Btrfs съгласуемост. Файловата система Btrfs към този момент е налична за повече Synology NAS модели (DS218, DS418 и други модели от серията x18), употребяващи ARM платформа. По този метод потребителите могат да се възползват от всички преимущества на файловата система от последващо потомство.

NFS multipathing. Осигурена е цялостна поддръжка на VMware vSphere 6.5 чрез NFS v4.1 multipathing за балансиране на натоварването и мрежовата сдържаност.

Поддръжка на Azure AD. Възможност за включване на Azure AD като SSO клиент с еднократно въвеждане на данните за вход за икономисване на време.

Изцяло освежен Package Center за приложения. Потребителите към този момент могат по-бързо да намерят нужния пакет благодарение на по-ясна категоризация и усъвършенствана функционалност за търсене.

По-ясна категоризация и усъвършенствана функционалност за търсене в актуализирания Package Center улесняват потребителите

Преди да бъде пусната публично, версия 6.2 на DiskStation Manager е минала през натоварен интервал на бета тестване, при което е свалена над 71000 пъти. Паралелно с това експертите на Synology са провели хиляди часове вътрешни проби върху стотици машини за да създадат операционната система оптимално постоянна, сигурна и гъвкава. В резултат на това NAS моделите на Synology се трансформират от място за предпазване на данни в ефикасни сървъри за бизнес приложения, несъмнено предпазване и шерване на данни.

Повече информация за продуктите на Synology можете да намерите на www.synology.com. Официален вносител и дистрибутор на Synology за България е компания ADSYS – www.adsys.eu.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР