Новата ваксина създава по-широк имунитет към коронавируса. Това каза проф.

...
Новата ваксина създава по-широк имунитет към коронавируса. Това каза проф.
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Новия подвариант на Омикрон - BQ.1, ще доминира у нас след Нова година

Новата ваксина основава по-широк имунитет към ковид. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Нова тв.

Той разяснява новия подвариант на Омикрон - BQ.1, който се чака да бъде преобладаващ у нас след Нова година. " Той не предизвиква по-тежка болест, не е гибелен ”, съобщи проф. Кантарджиев, само че предизвести, че тези, боледували от предходни разновидности, могат отново да се разболеят. " Неваксинираните обаче би трябвало да си слагат ваксина. Новата ваксина, която към този момент е и у нас, ще помогне в битката с този нов вариант ”, сподели той.

" Тя основава по-широк имунитет към коронавирусите, освен към Омикрон ”, изясни професорът. " Тези, които са се ваксинирали е добре да се реимунизират ”, посъветва Кантарджиев.

Той се обърна и към родителите на по-малки деца, като прикани да внимават с питателните добавки, които дават на децата си, както и с несъразмерния банкет на витамини, в опит да ги защитят от вирусите.

" Респираторният синцитиален вирус е доста рисков за новородените, изключително за недоносените новородени. Има ваксина против него. С нея се имунизират всички недоносени новородени ”, изясни професорът. " От него боледуват и възрастните ”, добави той и разясни, че този вирус не е нов, даже в противен случай, у нас има система за имунизация против него.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР